Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért megbüntethet a rendőr?

Ezért megbüntethet a rendőr?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ha vásárolnék egy ilyen rendőrségi irattartót és azt irattaróként használnám, egy esetleges igazoltatás során ha előveszem, meghurcolhat a rendőr érte, hogyha én nem vagyok rendőr?

Röviden nem adnám magam ki rendőrnek csak az irataimat ebbe helyezném el és ebben hordanám.

Tudom, nyilván ez nem jelvény, csak irattartó.

Bár nem lehet ilyenhez hozzájutni csak szolgálati jogviszonyt igazoló jelvény felmutatásával, én tudtam egyet vásárolni valakitől.

Így néz ki ez a kis cucc:

[link]

[link]

[link]

Köszi!

2023. aug. 29. 16:50
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
Jajj még valamik:
2023. szept. 1. 16:41
 32/39 A kérdező kommentje:
Megtévesztésre alkalmas tárgy. Meg nem hurcolják. A hatályos jogszabályok alapján eljárnak azzal szemben, aki birtokolja. Plusz kihallgatják a kollégáim. Jelentkezzen hozzánk, és hivatalből kap egyet. Ez nem a játék kategóriája!
2023. szept. 1. 16:42
 33/39 A kérdező kommentje:
Ez igaz hogy megtévesztésre alkalmas és ahogy írtam nem is nézik jó szemmel , ezért is írták hogy nem javasolják . Az a probléma, hogy nagyon sokan vissza élnek az ilyen dolgokkal .
2023. szept. 1. 16:42
 34/39 A kérdező kommentje:

183/A. § * (1) * Aki mások előtt

a) – a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben meghatározott cím kivételével – őt meg nem illető címet használ,

b) kitüntetést vagy egyenruhát jogosulatlanul visel,

c) a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben meghatározott szakképzettséget, tudományos fokozatot, címet vagy rövidítést szándékosan, megtévesztésre alkalmas módon jogosulatlanul használ,

d) a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben meghatározott szakképzettséggel, tudományos fokozattal, címmel vagy rövidítéssel összetéveszthető szakképzettséget, tudományos fokozatot, címet vagy rövidítést szándékosan, megtévesztésre alkalmas módon használ,

szabálysértést követ el.

(2) Aki közterületen, mások előtt

a) a rendvédelmi szervek, illetve a Magyar Honvédség rendszeresített egyenruháját, azonosításra szolgáló jelvényét, ezek megtévesztésre alkalmas utánzatát jogosulatlanul viseli, továbbá az e szervekre utaló feliratot, matricát ruháján vagy járművén jogosulatlanul feltüntet,

b) a vöröskereszt-mozgalomhoz tartozó vagy más humanitárius, illetve egészségügyi szervezetek jelvényeit jogosulatlanul használja, továbbá az e szervekre utaló feliratot, matricát ruháján vagy járművén jogosulatlanul feltüntet,

szabálysértést követ el.

(2a) * Aki a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2021. évi CXL. törvény 106. § (12) bekezdése szerinti, a Honvédséghez köthető megjelölést jogosulatlanul használ, szabálysértést követ el.

(3) *

2023. szept. 1. 16:43
 35/39 A kérdező kommentje:
2. bek. a pont alapján nem igazán érdemes egy ilyet magadnál tartani, mert amint előveszed közterületen, pl. egy igazoltatás, vagy egy bankkártyás vásárlás alkalmával, akkor az alkalmas lehet megtévesztésre is akár...
2023. szept. 1. 16:43
 36/39 anonim ***** válasza:
Mi az elején megfeleltük a kérdést, de ellenálltál. Most meg sorozatban tolod be a minket igazoló jogszabályokat stb.
2023. szept. 1. 16:46
 37/39 A kérdező kommentje:
Igen, mert nem voltam vele tisztában.
2023. szept. 1. 16:49
 38/39 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek, hogy kételkedtem, de most megbizonyosodhattam az igazságról.
 39/39 A kérdező kommentje:
Mindenkinek és neked is köszönöm!
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!