Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért megbüntethet a rendőr?

Ezért megbüntethet a rendőr?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ha vásárolnék egy ilyen rendőrségi irattartót és azt irattaróként használnám, egy esetleges igazoltatás során ha előveszem, meghurcolhat a rendőr érte, hogyha én nem vagyok rendőr?

Röviden nem adnám magam ki rendőrnek csak az irataimat ebbe helyezném el és ebben hordanám.

Tudom, nyilván ez nem jelvény, csak irattartó.

Bár nem lehet ilyenhez hozzájutni csak szolgálati jogviszonyt igazoló jelvény felmutatásával, én tudtam egyet vásárolni valakitől.

Így néz ki ez a kis cucc:

[link]

[link]

[link]

Köszi!

2023. aug. 29. 16:50
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor nem büntetnek feltételezem. Aki teheti kérdezzen má rá egy rendőr ismerősnél. Köszi.
2023. aug. 29. 21:38
 12/39 anonim ***** válasza:
Hiszem hogy ez kamu kérdés, mert ha nem, és én meglátlak valahol repülsz a suliból az zicher.
2023. aug. 30. 00:09
 13/39 anonim ***** válasza:
80%

12. Miért kellene rákérdezni rendőr ismerősnél?

Ha a BTK. 20156/4 8. cikkely B. pontja azt mondja, hogy Tilos csíkos zoknit húzni naplementekor, akkor milyen vélemény, tapasztalás kell zoknihúzás ügyében?

Biztos, hogy alkalmas vagy te a rendet őrizni?

2023. aug. 30. 09:43
 14/39 árokpart ***** válasza:
19%
Jaj Édes Istenem! Miért lenne baj ga valkinek van egy rendprség vagy police feliratú irattartója sehol a viléágon nem baj. Ez éppen olyan mintha nekem lenne pl. olyan irattartóm amire az van ráírva, hogy miniszterelnök attól már én leszek a miniszterelnök? Jujjjj!!
2023. aug. 30. 13:41
 15/39 anonim ***** válasza:
48%
15/15 árokpart - törvénybe ütköző
2023. aug. 30. 13:45
 16/39 árokpart ***** válasza:
16-os Ha igazolványt és számot is csinálsz hozzá akkor igen visszaélésért természetesen büntetndő, de önmaga egy irattartó amire csak az van írva, hogy police vagy rendőrség az miért lenen büntetendő, búcsúban is lehet iylet kapni és rengeteg ember jár police feliratú trikóban a strandokon, meg gumimatracokra meg vizibiciklikre is rá van írva és átalgos emberek használják őket folyamatosan.
2023. aug. 30. 14:05
 17/39 anonim ***** válasza:
17. Hasonlót, vagy pontosan ugyanilyent? Engedjük meg, hogy igazad van. Akkor a pontosan ugyanilyent (mint amit mutat a kérdező) miért nem adnak el bárkinek? Miért van mindenhova az írva, hogy rendőri igazolvány bemutatása szükséges? He? KKV tárgyakat is lehet venni itt-ott. Meg manórudat is. Más tészta, de az is tiltott.
2023. aug. 30. 14:08
 18/39 árokpart ***** válasza:
Teszem azt megállít a rendőr kocsival. Szépen, intelligensen odaadod az irataidat, mindent rendben találnak, visszaadják, további jó utat kívánnak de pl. véletlenül meglátnak az irattartódon egy police vagy rendőrség feliratot el tudod te a gyakorlatban képzelni, hogy emiatt szólna bármit is meg újra elkezdene intézkedni? Életszerűtlennek tűnik a valóságban. Azt még el tudom képzelni, hogy ha valaki menőzik vele valahol esetleg előnyhöz akar jutni és feljelentik akkor foglalkoznak vele de másképpen biztosan nem. Ha mész a 38 fok melegben a strandon egy police feliratú trikóban vagy police felirat van a matracodon nem életszerű ez így.
2023. aug. 30. 14:10
 19/39 árokpart ***** válasza:
8%
18-as A KKV eszköz az más, mert ugye közbiztonságra veszélyes, de egy sima irattartóval gondolom sem ütni, sem sérülést nem tudsz okozni, meg mégcsak intézkedést sem tudsz színlelni, mert tudja mindenki, hogy attól még, hogy menőzik egy irattartóval attól még nem lesz rendőr. Azt én sem tudom, hogy egyes üzletek mirét ne madják csak úgy el, viszont a vaterán, expresszen , de még piacon is simán lehet kapni. Most ennyiből egy műanyag játékpisztoly is lehet veszélyes ha nálad van, mert ha netán valakire rá akarsz ilyeszteni és nem létja, hogy csak egy játékpisztoly akkor ugyanúgy bűncselekményt követsz el. Ha viszont önmagában az autódban tartasz egy siam műanyag játékpisztoylt amit pl. a gyerekednek vettél attól még nem számít bűnnek.
2023. aug. 30. 14:15
 20/39 anonim ***** válasza:

20. Jaj Istenem! Miért nem tudod összefüggéseiben értelmezni?

Arra írtam példákat, hogy mindenfélét meg tudsz venni, függetlenül attól, hogy legálise-.

2023. aug. 30. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!