Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » TB fizetése kötelező, avagy...

GombaPorkolt kérdése:

TB fizetése kötelező, avagy választhatom, hogy ne fizessek?

Figyelt kérdés

Láttam már pár kérdést is itt erre vonatkozóan, meg olvastam pár törvényt, de nekem ez nem tiszta. KÖTELEZŐ fizetni törvény szerint, vagy csak marha erősen ajánlott?

Nem, nem érdekel a "fizesd, mert ha eltörik a karod, 3 milliót rádvernek"-típusú válaszok, mert ez nem válasz az alap kérdésemre. Kétévente egyszer vagyok beteg (ez 10 éve így megy), akkor is max megfázok, egy Algopyrin otthon, meg sok víz, pihenés kigyógyít. Nem vagyok betegeskedő, és nem "sok" az összeg, amit fizetnem kell, ellenben 100% fölösleges költség, pénzlehúzás. HO-ból dolgozom, szóval inkább dolgozom betegen is, vagy veszek ki szabadnapot rá, mert akkora sz*r az állami EÜ, hogy bárcsak inkább ne is lenne (adja az ég, hogy ez egyszer eljön).

Amúgy is mindig magánorvoshoz járok, mert ott nem sz*patnak hónapos várakozással, meg nem diagnosztizálnak/kezelnek félre. Nem vállalok semmilyen részt az állami EÜ-ben, nem is akarok, mert egyszerűen az egész rendszer sz*r és inkompetens.

Szóval ismétlem ezek után a kérdés: KÖTELEZŐ törvény szerint fizetni a TB-t, vagy mondhatom, hogy nem, és akkor ennyi volt? Merthogy a semmire ennyi pénzt kiadni is sok; aki szerint nem, az húzzon le havi 9600 forintot a WC-n szó szerin, és nézze meg, mennyire esik jól neki évek múltán.

2023. aug. 28. 13:03
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Tb jogszabályok szerint kötelező.

Vállalkozóként is köteles vagy fizetni.

Akármilyen adónemet is választasz, abba ez benne van.

2023. aug. 28. 18:48
 22/41 anonim ***** válasza:
82%

"ezt mondom, hogy azt az emberre magára kéne hagyni. Ha nem tudja, nem tudja. Ez van. Ellenben én ne költsek feleslegesen semmire."

Ezzel az a baj az USA-ban is, hogy csak addig gondolják így az emberek, amíg nem lesznek pl. rákosak. Akkor már mindjárt jó lenne, ha fizettek volna tb-t.

2023. aug. 28. 20:28
 23/41 A kérdező kommentje:
#16 egy véleményen vagyunk!
2023. aug. 28. 20:38
 24/41 A kérdező kommentje:
#18 szintén 100% így gondolom. Annyi szart vonnak tőlem a semmire, hogy az már hányingergerjesztő. Feleennyiből megoldom bármi bajom. Az összes fogamat megcsináltattam anno 450 ezerből, ellenben, ahogy írtad, évi 1 milliót fizetek a semmire.
2023. aug. 28. 20:40
 25/41 A kérdező kommentje:
#20 van saját munkahelyem 7 éve, ez a 9600 a minimum összeg volt, amit írtam. Nyilván, mivel dolgozom, ennél sokkal többet vonnak, ami még inkább vérlázító és undorító.
2023. aug. 28. 20:42
 26/41 anonim ***** válasza:
75%
Családtagjaid vannak, akik igénybe veszik az állami egészségügyet? Esetleg nyugdíjas családtagok?
2023. aug. 28. 21:02
 27/41 anonim ***** válasza:
0%

"Családtagjaid vannak, akik igénybe veszik az állami egészségügyet?"

Hogy jön ez ide? Mindenki fizeti a TB-t, a családtagok is.

2023. aug. 28. 21:09
 28/41 A kérdező kommentje:
#28 anyám-apám (illetve unokatesóim, akik nekem számítanak) nem veszik igénybe, mert hála égnek egészségesek, a többi családtagot meg leszarom, mert az én életemhez semmit nem tettek hozzá, szóval nem érdekelnek.
2023. aug. 28. 21:11
 29/41 anonim ***** válasza:
67%

#29 Úgy jön ez ide, hogy nyilvánvalóan a nyugdíjasok és a gyerekek jelentik a legnagyobb terhelést az egészségügyre nézve, nem pedig az egészséges, orvoshoz sosem járó aktívkorúak.A nyugdíjakat meg a most befizetett aktív korúak fizetik.Így jön ide.

Ugye az államnak nincsen pénze, ők abból osztanak vissza, amit az adózók befizetnek.Ebből fizetik a gyerekek "ingyen" egészségügyi ellátását, a nyugdíjasokét is, a nyugdíjakat is, a tb támogatást a gyógyszerekre, stb.

2023. aug. 28. 22:27
 30/41 anonim ***** válasza:
75%

Hiaba magyarazod neki. Buborekban el, akinek fogalma sincs hogyan mukodik egy allam vagy az egeszsegugyi rendszer. Az aktiv koruak szuk retege tartja el az egesz nemzetet, mert ahogy irtak, sem a gyerekek sem a nyugdijasok nem adoznak vagy fizetnek jarulekot. Nekik alanyi jogon jar minden.

Raadasul letezik valami olyasmi hogy tarsadalmi felelossegvallalas.

De nem valaszoltal a kerdesemre, mi lesz ha spontan kialakul barmilyen degenerativ betegseg? Mert attol hogy az elso 40eved egeszsegben eled, az nem garancia hogy mondjuk 41evesen nem leszel leukemias vagy vastagbelrakos. Vagy alakul ki valami autoimmun betegseg ami folyamatos gyogyszeres kezelest igenyel.

Kivanom hogy ne legyen ilyen veled, de biztos van a kornyezetedben valaki aki hirtelen lerobbant vagy meghalt, pedig addig egeszseges volt. Vagy a semmibol lett rakos.

2023. aug. 28. 22:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!