Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valaha törlődni fogok a...

Valaha törlődni fogok a rendszerből? Zaklatás.

Figyelt kérdés
2018-ban zaklattam egy lányt, de persze nem úgy kell elképzelni a dolgot, mint valami mániákus őrültet, hanem egy olyan embert, aki nagyon szerelmes volt a volt párjába és küldött neki 3 szerelmes levelet és ehhez 3 sms-t (sima szerelmes levél). Aztán feljelentett zaklatásért, a rokona valami ügyész volt, aki rám akart sózni 2 év próbaidőt, mert úgy állított be (kiderült, hogy nem volt igaz), mint valami őrült, aki egy hónapon keresztül 1600 telefonhívást és 300 sms-t küldött a volt párjának, illetve bántani akarta. Biológusként (nagy állat és növényvédő vagyok, soha egy ujjal sem bántottam élőlényt, sem embert) csak lestem a 3 sms-emmel, 3 szerelmes levelemmel és az egyetlen egy hívásommal, de az ügyvédem és a bíró is csak nézett, hogy mi van. Na mindegy, megtörtént, elmúlt, felnőttem, kaptam 1 év próbára bocsátást figyelmeztetésként. Most az a helyzet, hogy olyan munkahelyet szeretnék, vagyis ismerős jelezte, ahol magasabb erkölcsi és anyagi megbecsülés lehetne, de ehhez makulátlan erkölcsi bizonyítvány kell. Törlődök valaha a rendszerből, ha azóta nem követtem el semmit? Kimondani is szörnyű, hogy ,,szerelmes bűnöző voltam"...
2023. aug. 27. 12:08
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Próbára bocsátásnál tiszta marad az erkölcsi.
2023. aug. 27. 12:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Az oké, de a rendszerből. Nyilván ha olyan munkakörbe mész, pl katonaság, akkor megnézik ki vagy-mi vagy.
2023. aug. 27. 12:37
 3/7 anonim ***** válasza:
53%
Nem törlődsz soha.
2023. aug. 27. 12:38
 4/7 anonim ***** válasza:
53%
A bűnügyi nyilvántartásból nem törlik.
2023. aug. 27. 12:42
 5/7 Justinianus ***** válasza:
100%

Soha nem mondd, hogy soha. :)

Szóval erkölcsi bizonyítványt kaphatsz, ha ilyet kér egy munkahely, mert a próbára bocsátás még csak nem is büntetés, hanem csak intézkedés.

Azt akár másnap is kaphattál volna.

A bűnügyi nyilvántartásból a próbaidő elteltétől számított három év múlva törlődsz, azaz 2022-ben törlődtél. Utána lehetsz rendőr, bíró, katona, vadakat terelő juhász...

2023. aug. 27. 13:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Jaj ne hallgass ezekre, nem tudom minek adnak tanácsot, ha nem értenek hozzá.

Az 1 éves próbaidőd leteltétől számított 3 év utàn törlik ezt az incidenst a nyilvántartásból

2023. aug. 27. 13:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi.
2023. aug. 27. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!