Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » El tudjuk még adni ezt az...

El tudjuk még adni ezt az ingatlant?

Figyelt kérdés

Amióta megörököltük az ingatlant a szomszéd állandóan perel minket meg a joggal kényszerít. A fia a kormányhivatalnak dolgozik és ezért azt hiszi mindent megtehet velünk.

Még egy teljesen egészséges diófát is kivágatott velünk csak azért mert árnyékolta a rózsáit. Pedig az a diófa úgylehet idősebb volt mint a nagymamám.

Most hogy találtunk vevőt az ingatlanra le akarja bontatni az istállót és jogi ügyet csinálni belőle hogy ne tudjuk eladni és tovább kínozhasson minket.

A vevőnk az ingatlanunknak a szembe szomszédja és vele nem merné megcsinálni ezt a pereskedés mint velünk. Tisztában van az ingatlan helyzetével is, ezért semmi akadálya nem lenne az üzletnek, csak ez a nő...

Most újra kaptunk egy levelet amiben köteleznek hogy 60 nap múlva bontsuk le. Nem tudom hogy ez olyan ügy-e, hogy az ingatlan eladhatatlan amíg le nem folyik. Vagy hogy hogy ki lehet-e kerülni valahogy. Megtámadni? Vagy húzni az időt amíg nyélbe nem sikerül ütni az üzletet... de már belefáradtam a szomszédba.

.

Kérlek segítsetek. Hálás lennék érte.

2023. aug. 23. 18:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken gondolom, jóval olcsóbb, és én csak az első internetes találatot néztem, ennél biztos van jóval olcsóbb is. Van amúgy 8 köbméteres is.

Ha gondolod, tegyél fel róla képet. Kíváncsi vagyok, hogy kinek higgyek.

Egyébként tény, hogy ha se kerítés csak egy romhalmaz, akkor az úgy nem oké.

Lehet fellebbezni, de gondolom, egy ügyvéd se lesz sokkal olcsóbb, ügyvéd nélkül kb. reménytelen, főleg a te eszeddel. Ráadásul kell külön statikai szakértői vélemény, az se két fillér, az is lehet, hogy ha a kettő eltérőt állít, akkor igényelnek egy harmadikat, és kérdés, hogy a perköltséget ki terheli végül. Nem biztos, hogy te nyersz. Akkor fizetheted az összes perköltséget, az összes statikust, stb.

Előttem valaki írta, hogy "Az ingatlan per es tehetmentes. Ez az adasvetelik alapveto mondata.", vagyis csak így lehet eladni.

Ez nem igaz. Eltérő esetben is el lehet adni, csak arról nyilatkozni kell. Tehát ha pl. szolgalmi joggal terhelt, vagy haszonélvezeti joggal terhelt ingatlant is el lehet adni, csak erről nyilatkozni kell.

Bár lehet, hogy egy ilyen esetben tényleg visszafele sülne el: ameddig le nem zárul a per, addig nem adhatod el, max bérbe. De ehhez nem értek, és szerintem itt csak okoskodókat fogsz találni a témában. Egy ügyvédet kéne megkérdezni, ill. a szomszédot, hogy érdekli-e egyáltalán az istálló, mert ha nem, akkor kár balhézni miatta, lehet, hogy ő is elbontaná, akkor megbeszélhetitek, hogy fizesse ezt előre, és beszámítod az ingatlan árába.

Egy bontási kötelezettsséggel terhelt ingatlan is eladható, ez talán a legegyszerűbb, a peres meg talán a legbonyolultabb, ha lehetséges egyáltalán.

Ha a háznak nincs baja, akkor csak azért, mert nincs benne fürdőszoba, víz, nem 0 Ft az értéke.

2023. aug. 24. 07:48
 12/12 anonim ***** válasza:

Nalunk videken 70-80e korul van az 5m3-es kontener. Horror.

Addig volt jo mig lehetett a kukas cegtol rendelni. Akkor kb 20e korul volt. Ugyhogy inkabb gyujtom a sittet, majd elobb-utobb veszek utanfutot es aztal elviszem lerakoba vagy siman zsakban kocsival. Ami nem sitt es nem nehez vagy veszelyes, azt kukas tobbletzsakba teszem zsakonkent 300 Ft-ert.

2023. aug. 24. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!