Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon milyen típusú...

Magyarországon milyen típusú kések illegálisak?

Figyelt kérdés
Szeretnék késeket gyűjteni, de nem szeretnék bajba kerülni miatta.

2023. aug. 21. 11:51
 1/4 anonim ***** válasza:
65%

Konyha típusú.

Az biztos legális.

2023. aug. 21. 11:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Olyat nem tudsz venni ami miatt bajba tudsz kerülni. Egyetlen kés sem illegális. Már ugye a leírásodban az van, hogy gyűjteni szeretnéd őket, gondolom otthon, nem az utcán akarsz csupasz pengével magad elé tartva végigrohanni. Mert kb csak ez illegális.
2023. aug. 21. 12:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ráaádsul akkor sem maga a kés, annak birtoklása az illegális, hanem a cselekmény. Otthon viszont bármilyen szúró vágó fegyvert tarthatsz.
2023. aug. 21. 12:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem fogsz bajba kerülni, mert jelenleg a kutyát nem érdekli, hogy milyen késeid vannak otthon, amíg ezekkel nem követsz el bűncselekményt.

Hivatalosan, én úgy tudom, hogy minden olyan kés, aminek a pengéje 7cm hosszabb, az már fegyvernek minősül, és külön engedély kell rá. Ez egy régi több éves törvény, azóta nem tudom hogy mit változtattak rajta.

De, amíg megveszed a boltba a késeket, aminek a pengéje bőven hosszabb mint 7 cm, addig kár ezen aggódni.

2023. nov. 19. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!