Személyiségi jog megsértése?
Hogyha publikusan vagyok valahol, köztéren (mondjuk koncerten, -vagy a tegnapi példát nézve- a tüzijátékon) lefotózhatnak/videózhatnak? Ez nem számít a személyiségi jogaim megsértésének? Nem adtam engedélyt hogy rólam bármiféle felvételt publikáljanak rólam.
Erre bárhol kitérnek?
1
A tüzijátékon milyen jegy van?
1, a jegy nélküli programokról beszélek
Tegyük fel akkor inkább:
A-ból B-be megyek és az utcán valaki videózik, mert nézi a várost, ezért készül rólam felvétel. Ilyen esetről beszélek, vagy nyilvános, ingyenes koncertről, egyéb programról, helyszínről.
1. Lefotózásodhoz az engedélyed szükséges.
2. Kivétel: tömegfelvétel
Akkor nem rólad készül a felvétel, simán csak te is rajta vagy. Ez így nem sért személyiségi jogokat.
A tömegfelvétel (csak) az, amin a bíróság látja a szándékot, hogy nem a kérdező morcos 'nem értek semmit, de megütlek' feje volt a felvételezés célja.
De egyébként ha egy székesegyház fényképezése a cél, akkor bármely méretű bolygólakó felismerhetősége úgyis kérdéses. Ha meg csak az arca van a képen, akkor meg egyértelmű, hogy mit fényképezett a fotós.
Mint írják, rendezvényen elő tud fordulni, hogy résztvevőket fotóznak, azt nem nagyon lehet kifogásolni. Ha hamburgert fröcskölő szájjal ordítottad, hogy tapossátok ki a belét, hát, legközelebb majd civilizáltan viselkedsz. :D
9:
Miért koppantam?
Egyszerűen érdeklődésből tettem fel a kérdést. A baráti körömben felmerült a kérdés, nem találtam választ de kíváncsi voltam.
Nem értem mire jó ez a káröröm, ráadásul mégcsak magadban sem tartod... Legyél kussban egy f*sz legközelebb, köszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!