A régi telefonom rögzítette a hívásokat. Nekem sokszor jól jött, ha éppen olyan helyen voltam, hogy alig hallottam valamit. Ez személyiségi jog megsértése vagy az a személyiségi jog megsértése, ha lejátszom valakinek?
Ha jogszerű akarsz lenni, akkor a hívás rögzítésének tényét ELŐRE közölni kell (ahogy minden hivatalos szolgáltató, cég és szerv, aki ilyet tesz, hivatalosan ezt be is mondja a hívás megkezdése előtt - sokszor minőségbiztosítási okokra hivatkozva), így a hívó félnek joga van letenni a telefont.(Ennyit a hivatalos dologról - amúgy meg szerintem hivatalosan nincs jogod hozzá, hogy rögzítsd, mivel nem vagy hatóság.)
A gyakorlatban meg amit 1. írt: én biztos nem hivalkodnék, nem dicsekednék feleslegesen (nagyon nyomós ok nélkül) senkinek, hogy Hé, Pityu/Gizi én felveszem ám, amit mondasz.(azt meg pláne nem, hogy azért veszem fel, hogy ha gebasz van, fel tudjam használni ellened!)
De, előre kell szólni, különben megbüntetnek.
A bíróság pedig elfogadja... DE!
Ha nem szóltál előre, akkor megbüntetnek téged IS.
Nyilván, ha egy gyilkossághoz adtál bizonyítékot így, az komoly enyhítő körülmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!