Egy étterem megteheti, hogy csak egyben számláz?
Figyelt kérdés
Régen az egyik kedvenc helyünkön mikor odamentünk a pulthoz rendelni, helyben fizettünk is, így mindenki magának intézhette a dolgokat. Mostmár viszont csak asztalra hajlandóak számlázni, ha egyenlőtlenül fogyasztottunk, akkor azt magunk közt kell lezongorázni.
Értem, hogy az étterem ezt a kiszolgálás felgyorsításáért tette. Azt is értem, hogy Revoluttal, vagy más megoldással mi is könnyedén kezelhetnénk ezt a mi oldalunkon. Valószínűleg nem is érné meg problémázni emiatt, de furdall a kíváncsiság, hogy ez jogilag amúgy nem kifogásolható?
2023. aug. 20. 21:54
2/4 anonim válasza:
Nem kifogásolható. Ez pont olyan dolog, mint hogy pénzváltásra sem kötelezhető egyik eladó sem.
3/4 anonim válasza:
Nem. Az ilyesmi szigorúan tilos. Ha te autókereskedő vagy neked sincs jogod leszámlázni nekik a szomszédjuk autóját is. Ha rendőr vagy nem bírságolhatod a kishúgukat is mert gyorsan hajtottak. Ők sem számlázhatják neked másnak a fogyasztását. Mindenkor kötelesek személyenként kiállítani a számlát, kinek kinek saját fogyasztásáról. Ez alól egyetlen esetben jogosultak kivételt tenni, ha kifejezetten jelzitek, hogy egy valaki kívánja fizetni egyben.
4/4 anonim válasza:
#3 Ez lenne a normális, de nálunk a vendég a király. A vendéglátós viszont köztársaság-párti.
Nem értem, miért a vendég dolga a vendéglátóhely adminisztrációjához történő alkalmazkodás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!