Egy ceg megteheti azt, hogy csak huszoneveseket alkalmaz?
Természetesen. Felvételi korhatár szinte mindenhol van, különösen rendőrség, katonaság. De a magán cégek mindegyike sem vesz fel mondjuk nyugdíjaskorút, sőt van amelyik már 40 felettit sem. Most akkor ennek fényében mért ne dönthetne úgy bárki, hogy ő meg már 30 fölöttit nem akar felvenni?
Rendőrségnél is talán 35. életév a felső határ. De még ha tévednék is és nem annyi, akkor is hogy van felső korhatár az biztos.
11: Epp ezert irtam bele, hogy "fizikailag nincs magyarazat.."
Itt _nem_ katonasagrol, vagy rendorsegrol (vagy nehezebb, megterhelo munkarol) van szo :) Hanem olyan munkarol amit igazabol barki - extrem esetektol eltekintve - el tudna vegezni.
Egyebkent a "miert" kerdesemre ok maguk sem akartak valaszt adni. :)
A valaszokat azert koszonom. Most ugy erzem ezzel semmit sem lehet tenni.
Ha (munka)jogilag meg tudja indokolni, akkor bármit csinálhat a munkáltató..
Ezt pl. lehetne azzal, hogy olyann terméket forgalmaz, ami csak 20 évesek számára "értékes", mert ők a célközönség....
Mérnöki munkáról van szó, és nőként mentem oda. A 30+ évemmel túl soknak minősültem, mondván "ön már túlkoros.."
És magam sem értem, hogy miért.
A beszélgetésből csak annyi derült ki, hogy a cég kimondottan a 20-as korosztályt célozza meg. Hogy miért, arra nem válaszoltak.
Az lehet esetleg amit a 4-es valaszolo emlitett. De tobbet en sem tudok.
En igazabol csak arra voltam kivancsi, hogy lehet-e megfelelo magyarazat nelkul elutasitani valakit a kora miatt (vagy mi tortenik akkor ha nem mondom meg hany eves vagyok? Hala az egnek ez nem latszik rajtam :D). Lehet en vagyok tapasztalatlan de meg ilyennel sosem talalkoztam, es naivan azt hittem a torveny azert ved bennunket valamilyen szinten.
En azt teljesen ertem, hogy katonanak nem lennek valo, sem vadaszpilotanak, torekeny vagyok, vagy pl. nem olyan jo a latasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!