Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy ceg megteheti azt, hogy...

Egy ceg megteheti azt, hogy csak huszoneveseket alkalmaz?

Figyelt kérdés
Ehhez semmilyen magyarazatot nem fuznek, es fizikailag nincs is magyarazat arra, hogy miert csak 20asok tudnak elvegezni a munkat.
2023. aug. 20. 10:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Természetesen. Felvételi korhatár szinte mindenhol van, különösen rendőrség, katonaság. De a magán cégek mindegyike sem vesz fel mondjuk nyugdíjaskorút, sőt van amelyik már 40 felettit sem. Most akkor ennek fényében mért ne dönthetne úgy bárki, hogy ő meg már 30 fölöttit nem akar felvenni?

Rendőrségnél is talán 35. életév a felső határ. De még ha tévednék is és nem annyi, akkor is hogy van felső korhatár az biztos.

2023. aug. 20. 11:13
 12/18 A kérdező kommentje:

11: Epp ezert irtam bele, hogy "fizikailag nincs magyarazat.."

Itt _nem_ katonasagrol, vagy rendorsegrol (vagy nehezebb, megterhelo munkarol) van szo :) Hanem olyan munkarol amit igazabol barki - extrem esetektol eltekintve - el tudna vegezni.

Egyebkent a "miert" kerdesemre ok maguk sem akartak valaszt adni. :)

A valaszokat azert koszonom. Most ugy erzem ezzel semmit sem lehet tenni.

2023. aug. 20. 11:20
 13/18 anonim ***** válasza:
Mi meg különösen nem tudhatjuk, hogy miért, de biztos van rá valami okuk. Pl túljelentkezés van és csak szelektálni akarnak, mert mondjuk a főnöknek a fiatalok szimpatikusabbak. Ahol túljelentkezés van úgy is diszkriminálni fognak valakit, ha nem kor akkor más szempont alapján.
2023. aug. 20. 11:27
 14/18 anonim ***** válasza:
84%
Legjobb példa erre a stewardess. Na ott csak kinézet alapra megy a kiválasztás, még csak nem is a kor.
2023. aug. 20. 11:41
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha (munka)jogilag meg tudja indokolni, akkor bármit csinálhat a munkáltató..

Ezt pl. lehetne azzal, hogy olyann terméket forgalmaz, ami csak 20 évesek számára "értékes", mert ők a célközönség....

2023. aug. 20. 15:26
 16/18 A kérdező kommentje:

Mérnöki munkáról van szó, és nőként mentem oda. A 30+ évemmel túl soknak minősültem, mondván "ön már túlkoros.."

És magam sem értem, hogy miért.

A beszélgetésből csak annyi derült ki, hogy a cég kimondottan a 20-as korosztályt célozza meg. Hogy miért, arra nem válaszoltak.

2023. aug. 20. 16:16
 17/18 anonim ***** válasza:
Akkor itt valami nem kerek.... Eleve nem is nagyon lehet tapasztalt mérnök valaki 30 éves kor alatt... Márnöki végzettséget szerezhet 20 - onéves korban, de az közel sem tapasztalat...
2023. aug. 20. 18:00
 18/18 A kérdező kommentje:

Az lehet esetleg amit a 4-es valaszolo emlitett. De tobbet en sem tudok.

En igazabol csak arra voltam kivancsi, hogy lehet-e megfelelo magyarazat nelkul elutasitani valakit a kora miatt (vagy mi tortenik akkor ha nem mondom meg hany eves vagyok? Hala az egnek ez nem latszik rajtam :D). Lehet en vagyok tapasztalatlan de meg ilyennel sosem talalkoztam, es naivan azt hittem a torveny azert ved bennunket valamilyen szinten.

En azt teljesen ertem, hogy katonanak nem lennek valo, sem vadaszpilotanak, torekeny vagyok, vagy pl. nem olyan jo a latasom.

2023. aug. 20. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!