Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Roviden, tanarnak akartam...

FunnYdY kérdése:

Roviden, tanarnak akartam menni egy vallasos suliba, oda kellet egy igazolvany hogy romai katolikus vayyok.A puspok nem akarta ki adni a papirt amikor hallotta hogy mire kell. Jogilag mit tehetek ellene vagy hogy meg szerezzem az igazolvanyt?

Figyelt kérdés

2023. aug. 17. 17:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Kell lenni templomnak, plébániának ahol valamikor megkereszteltek.

Ott kellene érdeklődni.

Engem még bérmáltak is, az erősebb, és nyilván elég ahhoz, amihez kéred.

2023. aug. 17. 17:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Nyugaton élek már nagyon régen.

20 évvel ezelőtt az esküvőmhöz kérték a keresztlevelemet, amit nem hoztam ki, vagy elkallódott.

Írtam egy sima levelet a budapesti Szent István Bazilikának. Még az esküvőt sem említettem, csak annyit írtam, hogy szükségem van rá.

Kb. 3 hét leteltével megjött a hivatalos másolat.

Nem hiszem, hogy akár egy püspöknek is joga lenne - bármi címen - visszautasítani ezt az okmányt.

Ahogy előttem is írták, menj el abba a templomba, ahol megkereszteltek, a "hivatalos" könyvben nyoma van minden ott történt eseménynek (keresztelő, esküvö, temetés).

2023. aug. 17. 18:00
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

Gondolom nyelvtan tanárnak mennél.

Bejutottál egy pöspökhöz személyesen? Gratulálok, sokakna ez nem megy csak úgy....

Pontosan milyen igazolás kellene?

Ha keresztlevél kell, akkor annél a plébániánál kell kérni ahol kereszteltek.

2023. aug. 17. 21:39
 4/6 anonim ***** válasza:

#3, Tesitanár akar lenni, de akkor is… a redditen még vacakabbul írt…

Mondjuk, ha már a nyelvtan miatt baszogatod, legalább javítsd a saját hibáid.

2023. aug. 18. 16:34
 5/6 anonim ***** válasza:
76%
Jah a tesitanátoknak mindegy. Mind bunkó.
2023. aug. 19. 00:59
 6/6 SZTANN ***** válasza:
Az nem a püspök dolga... Valahová tartozol az egyházban, egy helyi egyházközséghez pl. (ahol kereszteltek, ahová netán jársz), ott kell kérni igazolást az egyházhoz való tartozásodról. Nem hinném, hogy sokat kötekednének miatta.
2024. jún. 13. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!