Ha valaki meghal drogtúladagolásban saját hibája miatt, ha meglesz a díler, elítélik gyilkosság miatt is, vagy a vevő halála balesetnek minősül?
Figyelt kérdés
2023. aug. 9. 20:21
1/8 anonim válasza:
Mért ítélnék? Ő adagolta túl? Ha kinyírod magad egy doboz altatóval elítélik a patikust gyilkosságért?
Volt már itt sok hülye kérdés de a tiéd a legjobbak egyike.
2/8 anonim válasza:
Ezen logika mentén már egyetlen pálinkafőző és borász sem lenne szabadlábon hazánkban az évi 20 ezer körüli alkoholizmushoz köthető haláleset miatt.
3/8 anonim válasza:
Igen. Elítélik gyilkosság miatt.
Múlt héten egy budapesti férfi az Orbit rágót nyelte félre, megfulladt. A bolt dolgozó aki eladta neki, azóta őrizetben van emberölés miatt.
Nagyjából 2 hónapja pedig egyik ismerősöm a TESCO-ban vett cukorkát, félre nyelte. Nehezen segítettünk neki, ott emberölési kísérlet miatt folyik eljárás.
4/8 anonim válasza:
Nem fogják elítélni gyilkosságért, de ha az áldozat mondjuk híres ember, pl. De Niro unokája, akkor előfordulhat, hogy valamivel szigorúbb lesz a büntetése.
5/8 anonim válasza:
Miért ítélnék el?A fogyasztó döntött, nem volt kötelező neki.
6/8 anonim válasza:
Szóval ha elütök valakit, a BMW-t bűntetik és nem engem? :D
7/8 A kérdező kommentje:
#6-os
Ez a kérdésed akkor lenne jogos hogyha azt kérdeztem volna hogy ha meghal valaki túladagolásban, a drogot csukják le gyilkosságért?
De nem ezt kérdeztem:D
2023. aug. 12. 14:39
8/8 anonim válasza:
A cég is pont olyan "személy", mint egy díler. A terméke miatt (autó, drog) meghalt valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!