Mi lehet abban a csapda, hogy külföldi vad idegen ember adományaozni akar pénzt?
Először is lehalásszák a személyes adataid.
Ha még jobban átverhető vagy, akkor még személyi igazolványod és lakcímkártyád szkennelt másolatát is odaadod, ezzel már csinálnak a nevedre hitelkártyát, első részletét fizetik csak a megrendelt árunak (pl. félmilliós telefonoknak), csomag automatából veszik fel.
Aztán a tipikus “nigériai csalás”, nagy összegű örökséghez nem tud hozzájutni, mert nem tudja kifizetni a párszázezer Ft ügyvédi költséget, nem kap hitelt (mert pl. kisnyugdíjas, bérelt lakásban él, így jelzáloghitelt sem), ha utalsz neki pl. 500 ezer Ft-ot, kapsz tőle 5 millió Ft-ot…
Köszönöm szépen!
Na ezt nem is tudtam, hogy ha megadod a személyes adataid akkor tudnak hitelkártyát csináltatni. Ki írja alá? A végén ugyis kiderül, hogy csalás és védve vagyok?
Sok helyen olvastam a fórumon, hogy cégek elkérik a személyes adatait a munkavállalótól interjún majd nem veszik fel. De ott senki sem írta, hogy nem szabad megadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!