Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudom megigényelni a...

Hogyan tudom megigényelni a fiam elmaradott gyermektartási díját?

Figyelt kérdés
Fiam jelenleg 18 éves, még mindig tanuló. 5 hónapja nem tudta sajnos az anyja fizetni, mert jelenleg nincs állása. Online olvastam erről egy két dolgot, de egy könnyebb válaszra várok itt, ami nem szaknyelven fogalmazott.

#gyerektartás #tartásdíj #tartásdíj szabály
2023. aug. 6. 16:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gyerek betöltötte a 18 . évét, attól kezdve nem gyerektartás, hanem rokontartás játhat utána. Ezt csak akkor köteles a tartásra kötelezett fizetni, ha ezzel nem veszélyezteti saját megélhetését.

Ebböl következöen a bíróságon kérheted a rokontartás megitélését, de nem valószínü, hogy ténylegesen kötelezik rá.

2023. aug. 6. 16:59
 2/6 anonim ***** válasza:
22%

Mármint honnan megigényelni? Ha anyuka nem tud fizetni, akkor behajtják a vagyontárgyain. De 18 év felett azért ezt már nem veszik olyan szigorúan.

Mondjuk én 18 évesen inkább elmentem volna dolgozni, minthogy a munkáját elveszítő anyámra végrehajtót küldjek.

2023. aug. 7. 21:59
 3/6 A kérdező kommentje:
2. válaszoló: Szép gondolkodásmenet ha nem is tudod a háttértörténeteket.. 1. válaszoló köszönöm az értelmes választ
2023. aug. 8. 18:50
 4/6 anonim ***** válasza:
60%
2-es: ha a kérdésben az apa lenne, aki nem fizet, neked sem lenne semmi kifogásod a jogi lépések ellen. Attól, hogy valaki biológiailag anya, még sok esetben egyáltalán nincs köze az annyira idealizást anyaképhez, lehet borzasztó rossz ember és borzaszó rossz anya
2023. aug. 8. 19:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet rossz ember, de eddig fizette a gyerektartást, most meg azért nem fizet, mert elvesztette a munkáját. Tehát a gyerek 18 éves koráig teljesítette az anyagi kötelességét.
2023. aug. 9. 23:35
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Passz.

Én 18evesen tanultam +fizettem a fenntartasomat.

+Segítettem a tesóimat.

A szituációt akkor ertem meg ha a felnőtt - mentálisan beteg.

4 es ha igy ha ugy lenne stb ezek veszekedest generáló hivatkozasok csak semmi más.

Itt nem szamit hogx nő vagy ffi az illető hanem az hogy mar nem gyerekről hanem felnőttrol beszélunk.

2023. aug. 11. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!