Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Infláció a gyermektartásban?

Infláció a gyermektartásban?

Figyelt kérdés

Hello, a véleményetek szeretném kérni.

Exemmel elváltunk . kb 2 éve. A záradékban úgy lett meghatározva a gyermek tartásdíj hogy az minden évben Januárban az előző éves átlag inflációval növekszik a KSH infláció alapján. (nem én találtam ki, hanem az ügyvéd)

Tavaly nyár óta megelőlegeztem 20% gyerektartást növelést az infláció miatt Azaz előre emeltem a megállapodás ellenére. . Azt beszéltük, hogy ha kijön az éves szám akkor Januártól beállítjuk arra.

Na most az éves szám, kb 15% lett a ksh adatai alapján. Ha most visszaveszem a gyerektartás emelés összegét 20% ról 15 % ra akkor én leszek a görény, fillérbaszó, aki a gyerekeire is sajnálja a pénzt?

Gyerekenként most is kb 97 ezret fizetek. + költségek felét. Ha visszaveszem az összeget akkor a gyerekek szemében én leszek beállítva fillérbaszó Jocinak aki a gyerekeitől sajnálja a pénzt. Ha belemegyek, hogy nem csökkentem akkor belekeveredünk egy ördögi körbe éw akkor én leszek a looser akit az ex le tud húzni.

Arra gondoltam hogy visszaveszem az összeget, de a különbséget odaadom a gyerekeknek mint zsebpénz.

Ti mit tennétek a helyemben?

2023. febr. 9. 22:13
 1/9 anonim válasza:
61%
A valódi infláció nem 15% volt (élelmiszerek pl. ?). Tényleg akkora összeg neked az az 5%? A gyerekeidre adod, nyugtasson ez. Nem leszel tőle lúzer, akit az exe lehúz, inkább egy normális ember. Hozzáállás kérdése! És nem kell úgy venned, hogy precedenst teremtetek, tudjatok megállapodni mindig. Lássák ezt a gyerekek is, hogy mi az az asszertív kommunikáció... Mindent érzékelnek, és eltanulnak! A balhét is!
2023. febr. 9. 22:21
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Ettol nem leszel luzer.
2023. febr. 9. 22:24
 3/9 anonim ***** válasza:

Egyrészt jogos lenne papír szerint, de azért elég kicsinyes is lenne. Oké 15% a "hivatalos" infláció, de azért aki jár boltba az szerintem tudja, hogy mekkora kamu ez. Lehet az alkoholok ára alig emelkedett (a csirkefarhátról nem is beszélve), de cserébe a sajt meg a szalámi ára a plafont veri. Szerintem utóbbiak jobban érintik a gyerekeket.

Amúgy te tudod, hogy hogy élnek a gyerekek. Ha rendesen megvan mindenük, minőségi kaja, ruha, akkor ne szőrözz. Majd jövőre maradtok a hivatalos rendszernél.

2023. febr. 9. 22:43
 4/9 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem korrekt ahogy gondolod. Lényeg hogy anyuci ne magára költse
2023. febr. 10. 03:33
 5/9 anonim ***** válasza:

a legigazságosabb az lenne, ha egyikőtöké sem lenne a különbözet.

add nekem

2023. febr. 10. 04:13
 6/9 anonim ***** válasza:
15% emelés szerintem teljesen ok. A fizumat is sajnos csak ennyivel növelték. A 14 éves fiamra meg 10 év után végre 25 helyett 30k kapok havonta. A leírtak alapján így is szépen hozzájárulsz a költségeikhez.
2023. febr. 10. 10:46
 7/9 A kérdező kommentje:

Végül nem csökkentettem. De milyen elb@szott világ ez már. Ahogy a 6 os írja Ő kap 30-at havonta. Miért nem lehet ezt meghatározni hogy a mindenkori minimálbér/nyugdíj / létménimum akármi x százaléka ??

Jelenlegi párommal pont dumáltunk, mikor mondja : na megjött a gyerektartás: 20 ezer. Én meg mondom : elutaltam a gyerektartást 100 ezer.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2023. febr. 10. 19:23
 8/9 anonim ***** válasza:
31%
Talan azert, mert ha a gyerekeiddel elnel, akkor sem szaros 20 ezret koltenel rajuk. Teljesen jo igy, ahogy van.
2023. febr. 10. 19:29
 9/9 anonim ***** válasza:
"Gyerekenként most is kb 97 ezret fizetek." "Én meg mondom : elutaltam a gyerektartást 100 ezer." Akkor ezek szerint az egyik gyereknek nem küldtél semmit.
2023. febr. 11. 19:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!