Infláció a gyermektartásban?
Hello, a véleményetek szeretném kérni.
Exemmel elváltunk . kb 2 éve. A záradékban úgy lett meghatározva a gyermek tartásdíj hogy az minden évben Januárban az előző éves átlag inflációval növekszik a KSH infláció alapján. (nem én találtam ki, hanem az ügyvéd)
Tavaly nyár óta megelőlegeztem 20% gyerektartást növelést az infláció miatt Azaz előre emeltem a megállapodás ellenére. . Azt beszéltük, hogy ha kijön az éves szám akkor Januártól beállítjuk arra.
Na most az éves szám, kb 15% lett a ksh adatai alapján. Ha most visszaveszem a gyerektartás emelés összegét 20% ról 15 % ra akkor én leszek a görény, fillérbaszó, aki a gyerekeire is sajnálja a pénzt?
Gyerekenként most is kb 97 ezret fizetek. + költségek felét. Ha visszaveszem az összeget akkor a gyerekek szemében én leszek beállítva fillérbaszó Jocinak aki a gyerekeitől sajnálja a pénzt. Ha belemegyek, hogy nem csökkentem akkor belekeveredünk egy ördögi körbe éw akkor én leszek a looser akit az ex le tud húzni.
Arra gondoltam hogy visszaveszem az összeget, de a különbséget odaadom a gyerekeknek mint zsebpénz.
Ti mit tennétek a helyemben?
Egyrészt jogos lenne papír szerint, de azért elég kicsinyes is lenne. Oké 15% a "hivatalos" infláció, de azért aki jár boltba az szerintem tudja, hogy mekkora kamu ez. Lehet az alkoholok ára alig emelkedett (a csirkefarhátról nem is beszélve), de cserébe a sajt meg a szalámi ára a plafont veri. Szerintem utóbbiak jobban érintik a gyerekeket.
Amúgy te tudod, hogy hogy élnek a gyerekek. Ha rendesen megvan mindenük, minőségi kaja, ruha, akkor ne szőrözz. Majd jövőre maradtok a hivatalos rendszernél.
a legigazságosabb az lenne, ha egyikőtöké sem lenne a különbözet.
add nekem
Végül nem csökkentettem. De milyen elb@szott világ ez már. Ahogy a 6 os írja Ő kap 30-at havonta. Miért nem lehet ezt meghatározni hogy a mindenkori minimálbér/nyugdíj / létménimum akármi x százaléka ??
Jelenlegi párommal pont dumáltunk, mikor mondja : na megjött a gyerektartás: 20 ezer. Én meg mondom : elutaltam a gyerektartást 100 ezer.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!