UK-ban élve, ha az orvos felír nekem orvosi marihuánát gyógyászati célból, akkor azt én behozhatom Magyarországra és fogyaszthatom legálisan?
Értem, köszönöm a válaszokat.
"Ahogyan gyilkolni sem gyilkolhatsz csak azért, mert a saját országodban ezt szabadon megtehetnéd, és papírod is van róla."
Nem érzem helyénvalónak a példát, a gyilkossággal ártok másnak, az orvosi kannabisz fogyasztásával viszont senkinek sem ártok, csak a saját egészségem őrzöm meg.
"Nem érzem helyénvalónak a példát, a gyilkossággal ártok másnak, az orvosi kannabisz fogyasztásával viszont senkinek sem ártok, csak a saját egészségem őrzöm meg."
A jog szempontjából ez teljesen irreleváns. Például tiltott a kettős házasság is, és akár 3 évet is ülhetsz érte, pedig nem ártasz vele senkinek.
@6
Bár ez nem a kérdés témájához tartozik, azért reagálok rá: Igazad van, de mivel nekem ez egy állandó "betegségem" születésem óta, ezért nekem ezzel a betegséggel való együttélés jelenti az "egészséget" az "egészséges életet". Nekem sajnos ez jutott, ezt dobta a gép. Tehát nekem ilyen szempontból kicsit mást jelent magamat illetően az "egészséges" szó, mint számodra, aki valóban egészséges vagy (ha az vagy, remélem igen). Nekem ezt az "egészséges" állapotomat segít megőrizni a gyógyászati marihuána.
Nincs szüksége senkinek marihuanára. Minden szerepére más sokkal hatékonyabb gyógyszerek, gyógynövéynyek is vannak, ami nem teszi tönkre a szervezetet
Ha meg be akarsz tépni, hát igyál. Szerintetek a bor keményebb drog akkor hajrá😅
USA-val is voltak olyan gondok kb. 5-10 éve, hogy ott nem engedélyezett HIV-ellenes szereket nem engedtek bevinni. Szóval erről minden állam a saját hatásköre alapján dönt a területén. Fegyvertartási engedély sem érvényes máshol, csak a kiállító ország területén.
Magyarországon a gyógyászati marihuánából is csak a THC nélküli, CBD-olaj legális, így az hozható be, ill. használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!