Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » UK-ban élve, ha az orvos...

UK-ban élve, ha az orvos felír nekem orvosi marihuánát gyógyászati célból, akkor azt én behozhatom Magyarországra és fogyaszthatom legálisan?

Figyelt kérdés
Tehát elmegyek az orvoshoz Angliában, ő felír nekem marihuánát gyógyászati célból. Ezzel együtt kiállít számomra egy papírt (proof) is, hogy nekem szükségem van THC fogyasztására az egészségem megőrzése céljából. Ezután kb. egy-másfél hét múlva központilag kiküldenek nekem egy pofás kis dobozkát, benne THC tartalmú orvosságokkal (kapszula, cseppek, stb.). Azt én hozhatom magammal legálisan, és szedhetem Magyarországon is, ha erre járok?

2023. aug. 5. 13:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
NEM, ha netán fel is írnak neked ott marihuanat, attól még MO-on tilos a fogyasztása, megbüntetnek miarra
2023. aug. 5. 13:40
 2/12 A kérdező kommentje:
Akkor is, ha orvosi rendelvényre kapom, és bizonyítványom is van róla, hogy nekem szükséges azt szednem?
2023. aug. 5. 13:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, akkor is. A magyar jog orvosi használatra sem ismeri el, így Magyarországon nem használhatod, bármilyen külföldi papírt is lobogtatsz róla. Ahogyan gyilkolni sem gyilkolhatsz csak azért, mert a saját országodban ezt szabadon megtehetnéd, és papírod is van róla.
2023. aug. 5. 13:55
 4/12 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat.

"Ahogyan gyilkolni sem gyilkolhatsz csak azért, mert a saját országodban ezt szabadon megtehetnéd, és papírod is van róla."

Nem érzem helyénvalónak a példát, a gyilkossággal ártok másnak, az orvosi kannabisz fogyasztásával viszont senkinek sem ártok, csak a saját egészségem őrzöm meg.

2023. aug. 5. 14:00
 5/12 anonim ***** válasza:
73%

"Nem érzem helyénvalónak a példát, a gyilkossággal ártok másnak, az orvosi kannabisz fogyasztásával viszont senkinek sem ártok, csak a saját egészségem őrzöm meg."

A jog szempontjából ez teljesen irreleváns. Például tiltott a kettős házasság is, és akár 3 évet is ülhetsz érte, pedig nem ártasz vele senkinek.

2023. aug. 5. 14:11
 6/12 anonim ***** válasza:
35%
A kannabisszal aligha őrzöl meg bármiféle egészséged, max egy betegség tünetét enyhíted.
2023. aug. 5. 14:25
 7/12 A kérdező kommentje:

@6

Bár ez nem a kérdés témájához tartozik, azért reagálok rá: Igazad van, de mivel nekem ez egy állandó "betegségem" születésem óta, ezért nekem ezzel a betegséggel való együttélés jelenti az "egészséget" az "egészséges életet". Nekem sajnos ez jutott, ezt dobta a gép. Tehát nekem ilyen szempontból kicsit mást jelent magamat illetően az "egészséges" szó, mint számodra, aki valóban egészséges vagy (ha az vagy, remélem igen). Nekem ezt az "egészséges" állapotomat segít megőrizni a gyógyászati marihuána.

2023. aug. 5. 14:34
 8/12 anonim ***** válasza:
16%

Nincs szüksége senkinek marihuanára. Minden szerepére más sokkal hatékonyabb gyógyszerek, gyógynövéynyek is vannak, ami nem teszi tönkre a szervezetet

Ha meg be akarsz tépni, hát igyál. Szerintetek a bor keményebb drog akkor hajrá😅

2023. aug. 5. 14:48
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

USA-val is voltak olyan gondok kb. 5-10 éve, hogy ott nem engedélyezett HIV-ellenes szereket nem engedtek bevinni. Szóval erről minden állam a saját hatásköre alapján dönt a területén. Fegyvertartási engedély sem érvényes máshol, csak a kiállító ország területén.

Magyarországon a gyógyászati marihuánából is csak a THC nélküli, CBD-olaj legális, így az hozható be, ill. használható.

2023. aug. 6. 08:47
 10/12 Lil_Peep_Fan válasza:
100%
Behozhatod abban az esetben ha a THC tartalma nem haladja meg a 0,2%lékot addig elnézik.😅Ha meghaladja akkor nincs az a papir amivel neked elnéznék hogy “orvosi” fűvet hozol be.
2023. aug. 6. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!