Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Előfordulhat, hogy indul...

Előfordulhat, hogy indul valamilyen procedúra az ellen a 9 éves fiú ellen, amely tavasszal lelőtte a jeladós szürke farkast?

Figyelt kérdés
Ma jelent meg a hír, hogy több embert is letartóztattak a jeladós szürke farkas lelövése miatt. Pár órája meg az a hír jött, hogy vadász fia lő(he)tte le az állatot.

2023. aug. 3. 20:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nem tartom valószínűnek.
2023. aug. 4. 09:00
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

"De később nem vehetik elő mégis az ügyet?"

Nem. Amint a bíróság kimondja az ítéletet, onnantól az lesz, amit kimond. Beismerő vallomás történt, megvan a gyilkos fegyver is, fellebbezésnek helye nem lesz.

"Illetve azt megtehetik, hogy ez miatt szeptemberben kicsapják az iskolából?"

Nem tudom, de mi értelme lenne? Ez miért lenne jó lépés szerinted egy 9 éves gyerekkel szemben?

2023. aug. 4. 09:03
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"De az lehetséges, hogy amint eléri a büntethetőség korhatárát, indul ellene valamilyen eljárás?"

A bűnelkövetési életkor számít, teljesen lényegtelen, hogy utána milyen idős lesz.

2023. aug. 4. 13:42
 14/21 Thunderfairy ***** válasza:
76%

Most ti komolyan elhiszitek ezt a kisfiús verziót? Így szeretné meguszni a dolgot a vadász. Miért is nem lehetett a kisfiÚ?

Elbirná e a puskát?

Meg tudná e tartani célzáshóz?

Az elsütéskor való visszalőkődést kitartaná e?

Meg e ijedne attól hogy hangos lesz lővésnél?

Még biztos lehetne részletezni. Ez csak egy mese hátha megussza az igazi tettes. Tudjátok mekkora egy 9 éves kisgyerek?

2023. aug. 5. 10:37
 15/21 anonim ***** válasza:

Az előzőekben engem itt lefikáztak

mikor azt írtam hogy az ügyvéd találhatta ki ezt, ezek szerint mégis lehetséges verzió.

2023. aug. 5. 10:52
 16/21 Justinianus ***** válasza:
51%

"Most ti komolyan elhiszitek ezt a kisfiús verziót? Így szeretné meguszni a dolgot a vadász."

"Az előzőekben engem itt lefikáztak mikor azt írtam hogy az ügyvéd találhatta ki ezt,Az előzőekben engem itt lefikáztak"

Melyik része nem érthető annak, hogy ha a fiának adta a puskát és ő lőtte le, akkor sokkal súlyosabb büntetése lesz? (Ahogy már korábban leírtam.)

Ha a vadász lőtte le: természetkárosítás három évig terjedő szabadságvesztés.

Ha a kisfiú lőtte le: természetkárosítás 3 év, kiskorú veszélyeztetése 1-5 év, lőfegyverrel visszaélés 2-8 év, ez halmazatban 12 évig terjedő szabadságvesztés.

Tehát szerinted az ügyvéd azt tanácsolta neki, hogy sokkal súlyosabb bűncselekményeket hazudjon. Bravó. :)

2023. aug. 19. 11:12
 17/21 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nem az ügyvéd találta ki, hanem ő, az ember stresszhelyzetben nem mindig dönt helyesen. Az, hogy a te véleményed esetleg helyes ez nem jelenti azt hogy lekezelően kell beszélni a másikkal. Ennek megfelelően én is gratulálok neked.
2023. aug. 19. 11:24
 18/21 Justinianus ***** válasza:

"De az lehetséges, hogy amint eléri a büntethetőség korhatárát, indul ellene valamilyen eljárás? Vagy addigra már elévül ez az ügy?"

Semmilyen ügy nem indul később, és ennek semmi köze az elévüléshez (a "kicsapás"-ról már nem is szólok, az annyira butaság).

A büntetőjog alapjának az alapja (alighanem az egész világon), hogy a bűncselekmény elkövetéskori életkor alapján az elkövetéskori törvények szerint történik a bűnösség megállapítása.

Így például ha valaki 11 és fél éves korában megöl valakit, nem büntethető a büntethetőséget kizáró ok (gyermekkor) miatt.

És soha többet nem is lesz büntethető, akárhány éves lesz, és nem indul semmilyen eljárás.

Ha a tizenkét éves életkorát betöltötte az elkövetéskor, akkor már büntethető. Egészen pontosan a születésnapját követő napon, mert ha a születésnapján öl meg valakit, még aznap is gyermekkorú, és nem büntethető.

2023. aug. 19. 11:26
 19/21 anonim ***** válasza:

#17-eshez

[link]

2023. aug. 19. 11:30
 20/21 Justinianus ***** válasza:

Ritka eset, hogy a bulvár/szennymédiában értelmes dolgot lehet olvasni, de most ez a helyzet.

Na erre gondoltam az 5-ös válaszomban két hete. :)

2023. aug. 19. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!