Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha feljelentek egy apát...

Ha feljelentek egy apát gyerektartás miatt, elképzelhető, hogy meg is öl?(hírekben olvastam ilyet)

Figyelt kérdés

Hírekben olvastam olyat ahol kétes életűeket fogadott egy néni a kertet gondozni házat karbantartani, de kirabolták amiért feljelentést tett, ez miatt megijedtek az elkövetők és megölték inkább a nénit hogy ne mehessen tovább a rendőrségre.

A gyerek apja mióta elváltunk lecsúszott nagyon, szinte bűnöző lett és büntetve is volt.

Mivel több év is eltelt, lehet már teljesen más ember lett belőle, mint ahogy én megismertem.

Lehet egy gyilkos is azóta. Nem tudom.

És elkezdtem feljelentést tenni, de olvastam a híreket a néniröl és mi van ha ő is megijed?

(Külföldi, tehát simán kinyírhatna, vagy kinyírattathat, és eltünhetne)

Vonjam vissza a jelentést?

#kétes apák
2023. aug. 2. 10:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
39%

Te beteg vagy.

Szerintem ne olvasgass

2023. aug. 2. 10:41
 2/17 A kérdező kommentje:

Te vagy beteg.

Egy frissen szabadultat feljelenteni nem játék szerintem.

2023. aug. 2. 10:43
 3/17 anonim ***** válasza:
77%

Naponta tucatnyian halnának meg, ha ez ennyire gyakran előfordul.

De Te döntöd el, hogy harcolsz az igazadért, vagy inkébb meghunyászkodsz.

2023. aug. 2. 10:46
 4/17 anonim ***** válasza:
9%
Az ilyen gyilkosságos hírek előzménye legtöbbször az, hogy az áldozat beengedi a lakásába az illetőt. Soha nem szabad beengedni senkit, akit veszélyesnek gondolsz, akkor sem ha félsz tőle. Lehet, hogy berúgja az ajtót de arra biztos hogy az összes szomszéd kimegy, míg egy olaszos veszekedésnél csak hallgatóznak. Nem mellesleg mire bejut a lakásba (ha bejut) van időd tárcsázni a 112-t.
2023. aug. 2. 10:50
 5/17 A kérdező kommentje:
A családvédelmis azt mondta hogy nem tudhatjuk előre milyen reakcióra számítsunk egy apától a feljelentésre. Nem foglal álláspontot. Döntsek én.
2023. aug. 2. 10:50
 6/17 anonim ***** válasza:
0%

Tudja hol laksz? Tud egyáltalán rólatok valamit?

Gondolom nem tartjátok a kapcsolatotok sem, ha ehhez kell folyamodni.

Egyébként meg ennyi erővel tényleg senkit nem lehetne feljelenteni, mert "lehet megöl miatta".

2023. aug. 2. 10:52
 7/17 anonim ***** válasza:
34%

Igazából én is félnék egy bűnöző apától. Nem érné meg a lelki nyugalmat azt a pár tízezer forintot, amit ki lehetne csikarni egy ilyenből.

Más helyzet, de az én apám alkoholista volt, a nagyszüleim neveltek, párszor megjelent nálunk másik ittas haverjával, a nagyszüleimnek rendőrt kellett rá hivniuk, mert nem akarták őt beengedni, pedig ,, ő csak el akart vinni engem sétálni egy kicsit"

2023. aug. 2. 10:52
 8/17 anonim ***** válasza:
Van egyáltalán hivatalos jövedelme, amiből lehetne vonni a gyerektartást?
2023. aug. 2. 10:55
 9/17 anonim ***** válasza:
62%
Ha valakibe véletlenül belemész az utcán akkor is előfordulhat, hogy megöl, de azért nem túl valószínű. Hány éves vagy, hogy ilyen hülyeséget sikerült kérdezni?
2023. aug. 2. 10:55
 10/17 A kérdező kommentje:

Nem pár tízezerről van szó.

Havi cirka 70 ezer a külföldi családi pótlék amit kaptunk eddig míg bent volt, mert a külföldi apa után jogosultság van.

Írtam neki hogy jelentse már le magát a családi kasszánál mert igazolni kell évente a tartózkodási helyét, különben megszűnik a jogosultság.

És valami kicsinyes bosszu miatt(mert elváltam), nem megy be.

A gyerektartásrol már rég nem álmodom, de csak ez miatt jelenthető es a rendőrség pl tudná igazolni a tartózkodását hivatalosan.

Ezáltal a jogosultság megmaradna.

A gyt-t úgy sem tudják behajtani de csak gyt kapcsán indul eljárás.

A havi 70 ha kiszámolom 10 év alatt több mint 8 millio ft úgy hogy azt évente emelik. Tehát több ennél is amiről szó van családi pótlék.

És ami nem a zsebéből lenne kivéve sem.

És direkt nem megy be a csáládi kasszához kint igaazolni magát

2023. aug. 2. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!