Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan értelmezendő ez a két...

Hogyan értelmezendő ez a két jogszabályhely egymással összhangban? (biztosítás)

Figyelt kérdés

Ptk. 6:481 (2): A díjfizetés elmulasztása esetén a kockázati életbiztosításnak nem minősülő életbiztosítási szerződés csökkentett biztosítási összeggel marad fenn. A szerződő fél e jogkövetkezmény helyett választhatja a szerződés rendes felmondását.

Ptk. 6:483 (1): A szerződő fél - ha az első évi biztosítási díjat befizették - az életbiztosítási szerződést írásban, harmincnapos felmondási idő mellett, a biztosítási időszak utolsó napjára felmondhatja.

Példa: ma, 2023. július 31-én lejár a biztosítási időszakom. Ha a mai napon a biztosítás időszak utolsó napjára, azaz a mai napra felmondom a szerződést, az szabálytalan a harmincnapos felmondási idő be nem tartása miatt?

Ellenben, ha egyszerűen sz@rok rá, és nem fizetem a díjat, akkor úgyis megszűnik a biztosítás?

2023. júl. 31. 16:19
 1/1 anonim ***** válasza:

"Ellenben, ha egyszerűen sz@rok rá, és nem fizetem a díjat, akkor úgyis megszűnik a biztosítás?"

Nem, csak csökkentett biztosítási összeggel marad fenn.

2023. aug. 4. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!