Milyen jogai vannak egy olyan apának, aki külföldön èl?
Hát először is, ott kezdődik a dolog, hogy kamatostól behajtatod rajta visszamenőleg az addig meg nem fizetett gyerektartást, mert pl. azt kötelessége fizetni.
Az ő baja, hogy külföldön él.
Egy pici babát nem szakítanak el az anyja mellől, még az ország másik felébe sem vihetné el apuka, nem hogy külföldre.
A láthatáshoz joga van, ami úgy néz ki, hogy ő hazajön külföldről, te meg biztosítod neki a láthatást.
Mindez természetesen majd azután fog következni, hogy hivatalos bírósági tárgyaláson bebizonyítja, hogy ő a gyerek apja, és hivatalosan elismeri a gyereket.
"Hát először is, ott kezdődik a dolog, hogy kamatostól behajtatod rajta visszamenőleg az addig meg nem fizetett gyerektartást, mert pl. azt kötelessége fizetni."
Ez mondjuk nem igaz. A gyerektartás megállapításától 6 hónapra visszamenőleg kérheti. De onnantól fizetnie kell, és láthatási joga van, pl. iskolai szünetekben, de ha rendszeresen hazajár, akkor gyakrabban is, ahogy a bíróság megállapítja.
#3 Azt írod nem igaz amit írtam, majd leírod, hogy 6 hónapra visszamenőleg kérheti.Ezt én is tudom, ezért írtam.Azt nem írtam, hogy milyen időtartamra, de ez talán még számodra is nyilvánvaló, hogy ebben is a törvény az irányadó.
Szuper.Akkor egyetértünk, hogy visszamenőleg is kérheti a gyerektartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!