Külföldön tartózkodom. A vidéki lakásban a felső ablakok nyitva lettek hagyva (szellőztetés miatt). A lakóközösség a lakás kényszer felnyitását követeli (két ablak miatt). Megtehetik? Milyen jogon tehetnek ilyet, és én mit tehetek ellene.
Véleményem szerint, erre nincs joguk.
Viszont, ha meg tudod oldani - a békesség kedvéért -, ha valaki ismerősöd oda be tudna menni, és becsukni az ablakokat, az megoldás lehetne.
Már csak amiatt is, hogy ha netán madarak költöznének be, akkor nagyobb lenne a gubanc, mint most az, hogy a fűtés miatt zrikálnak.
Szerintem ez egy buzgómócsing. A házban nem hiszem h van mérő és h közösen dobnák össze a költséget. Ha van temperálás nálad akkor az 10-16 fok lehet amit szerintem bukóra állított ablaknál is tud tartani. Ha pár hét múlva úgyis hazamennél akkor hagyd! A te lakásodba senkinek nincs joga bemenni ilyen marhaságok miatt hacsak nem ázik be az alattadlévő csőtörés miatt. Viszont a felnyitott vagy feltört laksát nem lehet őrizetlenül hagyni szerintem ilyenkor sem.
Kérj jogi tanácsadást és fenyegesd meg a levélírót feljelentéssel ha hozzányúl az ingatlanodhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!