Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » E-Bookra könyveket letölteni...

E-Bookra könyveket letölteni illegális?

Figyelt kérdés

Van egy e-book-om, amit évek óta használok (nem kindle-s), és csak usb-vel lehet rá könyveket rakni.

Nemrégiben találtam egy oldalt (z-library) ahol fel van töltve egy rakás könyv, amit szívesen elolvasnék. Ha letöltöm, átrakom az e-bookra és letörlöm a fájlt a gépről, abból semmi baj nem lehet, ugye? Nem terveztem másokkal megosztani meg semmi, csak saját magam olvasnám, szóval nem próbálnám meg újra eladni meg semmi.

2023. júl. 28. 18:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Igen. Pont annyira illegális mint az onlifilmek.hu.
2023. júl. 28. 18:17
 2/11 anonim ***** válasza:
96%
Az 1-es téved, a magyarországi törvények nem tiltják a jogvédett tartalmak letöltését, csupán megosztását. Mivel a Z-library nem torrent alapon működik, így onnan nyugodtan tölthetsz le könyveket, ez a hatályos jogszabályok alapján nem jogsértő.
2023. júl. 28. 18:29
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a gyors választ!:)
2023. júl. 28. 20:33
 4/11 Alex Fly ***** válasza:
Miért lenne? Milyen jogsértést követsz el, ha egy nyilvánosan elérhető fájlról készítesz magadnak egy másolatot? A letöltés teljesen legális -a gond azzal van, ha megosztasz másokkal.olyan tartapmat, amelyhez nem rendelkezel ilyen engedéllyel.
2023. júl. 28. 21:07
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem voltam biztos benne, azért kérdeztem rá itt a biztonság kedvéért. Köszi neked is!
2023. júl. 28. 22:38
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Itt is vonatkozik a szerzői jog. A szerzői jog a szerző halála után 75 évve megszűnik, azok művei szabad préda.
2023. júl. 29. 03:57
 7/11 anonim ***** válasza:

6-os, csak 70 év az EU-ban, vagyis az azt követő január elseje. Angliában és az USA-ban első kiadástól számolnak, asszem 90 évvel.

Kérdező, a jogvédett tartalom letöltése valójában illegális lenne, de bevezettek egy díjat minden adathordozóra, így nem üldözik a könyv, film és zene letöltéseket, csak a szoftverekét.

2023. júl. 29. 11:40
 8/11 anonim ***** válasza:

7-es is téved, a jogvédett tartalmak letöltése továbbra sem illegális, csupán a megosztása. Mivel a kalózoldalak túlnyomó többsége torrent alapon működik, ahol a letöltés mellett meg is osztod a tartalmakat, az valóban jogsértő. De mivel a Z-library nem torrent alapú, hanem csak klasszikus HTTP fájl transzer, így ez nem ütközik a magyar törvényekbe.

Ez ugyanúgy igaz zenére, könyvre, filmre, sorozatra, vagy szoftverre.

2023. júl. 29. 13:40
 9/11 anonim ***** válasza:

[link]

"Vannak a szabad magánmásolás lehetősége alól kivételek. Így például nem készíthető szabad másolat szoftverről, adatbázisról, kottáról, nem vehető fel a mű előadása, és nem készíthető másolat olyan műről sem, amelyet engedély nélkül, azaz jogellenesen töltöttek fel az internetre."

2023. júl. 29. 14:24
 10/11 anonim ***** válasza:
Szuper, tehát az Artisjus megint hazudik. Nem tudom, miért vártam tőlük bármi mást.
2023. júl. 29. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!