Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Évekkel később mennyi eséllyel...

Évekkel később mennyi eséllyel bukhat le valaki a munkahelyén kamu referencia miatt?

Figyelt kérdés

Nővérem akkori párja még 2013-ban úgy kapott meg egy jól fizető IT-s állást, hogy én voltam a kamu referencia személy, szépen megkaptam miket kell mondanom, ha hívnak a munkahelyről, ahova jelentkezett. Így is történt, én jól játszottam a szerepem, a srácot fel is vették. Előtte a csávót mindenhonnan kirúgták még a próbaideje alatt, azért kellettem én.

Szóval közben ők szétmentek, elég csúnyán. Most nővérem meg szeretné f1ngatni (még mindig ott dolgozik), hogy neeem dolgozott ő 5 évet egy másik multinál (amit behazudott az önéletrajzában). Van erre esély, így 10 évvel később?

2023. júl. 26. 07:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Csak magatokból csinálnátok bohócot.
2023. júl. 26. 07:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
0, senki sem fog ezzel foglalkozni, ha csak nem történt konkrét bűncselekmény, de azt is szinte lehetetlen bizonyitani ennyi évvel később.
2023. júl. 26. 08:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Jajj,ne tegyetek mar szegenynek tonkre a kartierjet,azert,mert a maganeletben nem passzoltatok. Meg akkor se elegans belekeverni a karrierjet,ha o csalta meg a novered.

Nem keverjuk a munkat a maganelettel.

2023. júl. 26. 08:04
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Semmi, mert úgymond elévült. És ha jól bedolgozta magát, akkor már nem érdekel senkit.

És bocs, de ez nagyon genyó húzás a nővéred részéről.

2023. júl. 26. 08:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Évekkel később már nyilván azt fogják nézni hogy az évek alatt náluk milyen munkaerő volt.
2023. júl. 26. 08:20
 6/13 anonim ***** válasza:
73%
Zérus. De bevállalom hogy popóndugom a nővéred, ha ennyire hiányzik neki.
2023. júl. 26. 08:42
 7/13 anonim ***** válasza:
4%

"ha csak nem történt konkrét"

Az pedig történt. A kérdező csalást követett el, ami ha ugye anyagi hátrányt is okozott a munkaadónak, akkor cumikálhat picikét. :)

2023. júl. 26. 08:46
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet(ett) 5 évet bekamuzni.
2023. júl. 26. 08:47
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

7, nem bütetőjogilag nem történt bűncselekmény a kérdéssel kapcsolatban sem.

Nem derül ki, hogy ki a kérdező személye, hogy ki a nővére és ki a nővérének exe. V

2023. júl. 26. 08:52
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
6. az max a közigazgatásban áll fenn, ha pl bakamuzol nyelvvizsgát, és amiatt magasabb fizetési kategóriába tesznek. Na ott pár év után lehet komoly anyagi kárt okozni. Volt is aki 10 (!) év után bukott meg egy átvilágítás során. - ott több milliós munkaügyi per lett a vége.
2023. júl. 26. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!