Ilyen esetben milyen lehetőségeim vannak?
Lehet, hogy kicsit hosszú lesz, megpróbálok rövid és tömör lenni.
5 éve minden reggel bemegyek a munkahelyem közelében lévő közértbe reggelit venni. Időről időre kiragasztják a bolt ajtajára, hogy a képen feltüntetett emberek fizetés nélkül távoztak és ők a rendőrségi feljelentést megtették.
Tegnap az egyik képen mintha magamat véltem volna felfedezni. Nagyon rossz minőségű volt a kép, de a fizimiska a vonások, a haj... nem vagyok benne biztos, de magamra ismertem. Semmi gond, biztos ami biztos bemegyek a boltba és tisztázom a szituációt. Beszéltem a boltvezetővel. Készséges volt, 5 éve látásból ismerjük egymást, kijelentette, hogy biztos nem én voltam. Erre mondtam neki, hogy legyen szíves kijönni és megnézni a képet, mert mégis látok némi hasonlóságot. Csak hát a kép minősége miatt nem lehet kizárólagosan megállapítani, hogy én vagyok-e rajta vagy sem.
Mondta a boltvezető, hogy a tulaj intézte ezt az egészet, ő erről nem tud semmit, nincs beavatva ebbe. Mondom: ok, semmi gond, akkor megadom az elérhetőségemet névvel, telefonszámmal és várom a tulaj jelentkezését.
Nem annyira vicces, mert ugye a munkahelyem közelében van (180 fős vállalatnál dolgozom), nyilván másnak is szemet szúrhat a történet.
Ez idáig nem érkezett felkeresés a tulajdonostól. A kép zavartalanul kint van az üzlet bejárati ajtajára ragasztva.
Kérdések: van joga egyáltalán képeket közzé tenni? Pl. esetemben, ha tévedett, az már súrolja a becsületsértés és a rágalmazás tényállását.
Azt hittem ez idáig, hogy képeket csak körözési képeket lehet közzétenni, amik ugye hivatalosak, a rendőrség által jóvá hagyva.
Félreértés ne essék, nem akarok a tolvajok védőszentje lenni!!! Csak úgy érdekelne, hogy ez így mennyire legális. Mert ha téved, és nem tudja bizonyítani, hogy fizetés nélkül távoztam, az mint ahogy fentebb írtam könnyen átcsúszhat BTK szerinti becsületsértésbe.
Ki mit tenne ebben a szituációban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!