Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi tehet az anyuka, ha a...

Mi tehet az anyuka, ha a gyerekek apja nem akarja már ott alvós láthatásra elvinni a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Az anya uszításán felbátorodva a gyerekek borzasztó stílust vettek fel az apa új párjával és annak gyerekeivel szemben. Direkt tettek tönkre több kedves dolgukat, játékaikat. Az apjuk berágott és megmondta, hogy amíg nem bizonyítanak, hogy megváltoztak, hozzájuk be sem tehetik a lábukat. Maximum elmászkálós programokra elviszi őket, de ennyi.

Az anyjuk most kétségbe van esve, hogy így nem fog tudni dolgozni és hogy nem csinálhat s*gget a szájából a gyerekek előtt, hogy most teljesen mást mondjon az apjuk új párjáról. Bíróságra akar menni, hogy kötelezzék az apát a láthatásokra. Ilyen létezik?

2023. júl. 11. 09:41
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Igen én vagyok az "új", alig 3 éves kapcsolat. 4 hónapja költöztünk össze, azóta heti 3 napot voltak nálunk, amíg az apjuk egyedül élt 2 heti 1 nap volt. Az összeköltözéssel kezdődött ez a probléma. Az anyjuk szerint hiba vol és ezt be akarta bizonyitani. Az apjuk viszi őket ezután is programokra, ha a szabadnapjain hajlandóak vele menni. Mehetnének az ő lakásába is, de akkor napközben 14 órán át egyedül lennének és annyira nem megbízhatóak. Arra viszont senki nem kötelezhet, hogy a saját otthonunkban megfélemlítve kelljen élnünk.

Az utóbbi hónapban több mint félmilliós kárt okoztak, az meg hogy a 4 éves gyerek alvósjátékát a szeme láttára vágták szét és azt mondták neki, hogy vele is ezt fogják csinálni szerintem átmegy egy határon mint ahogy az is, hogy fel akarták gyújtani a könyvespolcot...

Az anyjuk beismerte, hogy kicsit elszaladt vele a ló, de változtatni nem akar, mert szerinte az rosszat tenne a gyerekeknek, ha hirtelen mást mondana mint eddig.

2023. júl. 11. 10:15
 12/25 anonim ***** válasza:
23%

Vagyis 4 hónap elég volt neked, hogy megfúrd a kapcsolatát a gyerekeivel, rávedd, hogy megzsarolja az exét. Értem én, hogy nem akarod más gyerekeit presztrálni, de erre akkor kellett volna gondolnod mikor gyerekes pélóra ugrottál, nem pedig kvázi eltiltani a gyerekeket az apjuktól, de az papucs sem különb,meg is érdemli hogy ne álljanak késöbb szóbe vele a gyerekei.

Vicces, hogy miket adsz az ex szájába, mintha te tudnád hogy neki mi jár a fejében. Valószínűleg örül, hogy nem vagy a gyerekei közelében és esze ágában sincs nyalni a segged.

2023. júl. 11. 10:19
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha a gyerekek ezt csinálják, az apjuk lépjen a sarkára, de nem az a megoldás, hogy eltaszítja őket, ez csak olaj lesz a tűzre. Anyával komolyan el kell beszélgetni, meg kell neki mondani, hogy ezzel nem nektek, hanem a gyerekeknek árt. Ha pedig nem változik semmi, el kell őket vinni pszichomókushoz, mert amit csinálnak az nagyon nem normális.
2023. júl. 11. 10:20
 14/25 A kérdező kommentje:
Nem a szájába adom, hanem ő mondta. Pont az a legfurcsább, hogy ameddig össze nem költöztünk, addig neki sem volt kifogása ellenem. Azt mondta, amíg csak komolytalan kapcsolat volt, nem zavartam, de az ő gyerekeinek nem lehet másik anyjuk.
2023. júl. 11. 10:23
 15/25 A kérdező kommentje:
A párom már felvetette a családterápiát is, de az exe nem megy bele, mert az is csak bogyókkal tömné mint az eddigiek. Hiába mondtuk, hogy a pszichológus nem írna neki fel semmit, nem hajlandó még a gyerekeket sem elengedni.
2023. júl. 11. 10:26
 16/25 anonim ***** válasza:
15%

Nem pszichológus kell hanem az apának kell

1.foglalkozni és szeretni a gyerekeket

2. Nevelni őket, hogy nem tehetnek meg bármit.

Nonszensz amit leműveltek, backi.

2023. júl. 11. 10:33
 17/25 Appassionato2022 ***** válasza:
100%
#14: Ez a kulcsmondat, hogy 'nem lehet másik anyjuk'. Szerintem eredményes lenne egy beszélgetés a 3 felnőtt között, egyszer és utoljára, ahol tisztázzátok az alapvető elvárásokat. A két gyereknek ők a szüleik, az ő dolguk, hogy (meg)neveljék őket. Te - heti 3 napban csak a 'fenntartásért' vagy felelős, tehát a kulturáltan viselkedő gyerekeket ellátod, - ha lehet és engedik, akkor- szereted, felnőtt barátként viselkedsz velük, de nem vagy az anyjuk. Viszont a két szülőnek kell biztosítania a normális életvitelt, ahol a Te gyereked sem sérül. Azt javasolnám, hogy előre, mailban egyeztessétek le, hogy mi lenne a beszélgetés célja( ki mit vár, mihez ragaszkodik, mit tud nyújtani, tehát a cél: a keretek fixálása és normál helyez kialakítása mondjuk 3 hónapon belül) majd hármasban, nyilt színen, pl egy csendes kávézóban személyesen, több órát ráhagyva... De ez legyen az utolsó. Ha nem érsz el eredményt (és egyedül nem fogsz, csak ha a párod hajlandó reális, de erős lenni és meximálisan képviseli a gyerekek érdekeit az anyjukkal szemben is) akkor erősen meggondolnám ezt a párkapcsolatot a helyedben. (én frissen együttélek most valakivel, aki 10 évig volt házas a 2. feleséggel és 10 év alatt nem alakult ki normál kapcs a gyerekek és a 2. feleség között. A válás alap oka is ez a gond volt. Én a 3. kapcs. vagyok, nálunk OK a gyerekekkel a dolog az első perctől, de ez mázli. Van, amikor a legjobb szándék ellenére sem megy, de akkor ezt be kell látni. A 4 évesedért kizárólag Te vagy a felelős.)
2023. júl. 11. 10:36
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Tehát bármit csak nehogy az apjuknak kelljen foglalkozni velük. Nem csodálom, hogy szerencsétlenek ennyire instabilak. Sajnos mindig a gyerekek szívják meg a hülye szülőket.
2023. júl. 11. 10:39
 19/25 anonim ***** válasza:
0%

Akkor mondok neked egy jó megoldást:

A gyerekek előtt nyílvánosan elismered, hogy minden amit az anyukájuk mondott rólad igaz, és előttük alázatosan bocsánatot kérsz az anyukától.

Így az anyukának lesz alapja azt mondani a gyerekeknek, hogy megbocsájtott mert bocsánatot kértél és megigérted hogy megváltozol.

Így nem lesznek összezavarva a gyerekek és minden happy lesz. Ha szereted a kanid és a gyerekeket akkor megteszed értük!

2023. júl. 11. 10:48
 20/25 Appassionato2022 ***** válasza:
43%
#19: Jaaaaj, ugye csak viccelsz? Ennek a nőnek kb még min. 10 évig minimum kapcsolatban kellene lennie a cserekekkel....
2023. júl. 11. 10:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!