Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van valamilyen jogi akadálya...

Van valamilyen jogi akadálya annak, hogy én hajnal 4kor neki kezdjek füvet vágni?

Figyelt kérdés

Van egy idős, 87 éves rokonom aki egyedül él és hatalmas nagy telke van amin megnőtt a fű és le kellene vágni.

Mivel napközben elég meleg van, esténként meg nem érek rá így azon gondolkodtam, hogy hajnal 4kor kezdem el holnap nála levágni a füvet.

Részéről oké a történet hisz ő hajnal 2től nem tud sosem aludni.

Itt inkább a szomszedok a kérdés. Jogilag van akadalya ennek? Feljelenthetnek a szomszédok ezért?

2023. júl. 9. 12:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
59%
Fogadj fel valakit helyben, aki 8-18 között megcsinálja. Ez a megoldás.
2023. júl. 9. 13:38
 12/18 anonim ***** válasza:
51%

Lehet, hogy a közvetlen szomszedod rábólint, de alig hiszem. A mellette és utána lévő lakókhiz ugyanolyan erősen hallatszik el, mintha s szobájukban randalíroznál, akár 10 utcára is.

A közvetlen szomszédaidnak sincs joguk felülírni a község csendrendeletét!

Nincs joguk megengedni a többi szomszéd, közvetett szomszéd hátrányára, hogy te hajnalban zajongj a gépeddel!

Fogadj valakit, s fizesd meg a fűnyírást.

2023. júl. 9. 13:42
 13/18 árokpart ***** válasza:
34%
12-es Ja persze fizesse mikor van saját gépe és még fizessen is érte csak azért, mert valaki nem bírja a vidéki életet. Tudomásul kell venni, hogy a vidéken az emberek korán kelnek, nem minden vidéki kistelepülés üdülőővezet.
2023. júl. 9. 14:58
 14/18 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy 8-18???

Nehogy már 8 ig kussba kelljen maradni. Úgy terveztem, hogy 8ra legkésőbb végzek mert kb akkorra kezd meleg lenni, nem még akkor kezdeni.

Meg ha este lenne időm akkor 19-20 óra között kezdeném el.

2023. júl. 9. 15:04
 15/18 anonim ***** válasza:
40%

Benzines vagy villamos? Fűnyíró vagy fűkasza?

Munkanapon vagy hétvégén?

Ezek rohadtul sokat számítanak!

14-es kommented szerint max. 4 óra munka.

Ha villamos és munkanapon csinálnád, akkor vagy reggel 6-kor állj neki és legkésőbb 10-re végzel, vagy du.5-kor és 9-ig végzel (akkor még pont annyira világos van, hogy tudsz dolgozni). De este benzinessel csinálhatod. Ha ez egyszeri alkalom, és jóban van a szomszédokkal, akkor tudomásul fogják venni. Ők is nyírják valamikor a füvüket és biztos nem a déli forróságban.

Mondjuk gondolom idén még nemigen lehetett vágva, ui. közel egy hónapja értek véget a nagy esők, azóta csak lassan nő a fű (tudom, én is kertes házban lakom).

Másik variáció, hogy előtte megkeresed a szomszédokat, elmondod nekik, hogy mondjuk csütörtök reggel lesz egy zajos reggelük, de idén többet ilyen nem lesz. Ha jó a viszonyuk az öreg rokonoddal, meg őket is zavarja, hogy rokonodnál derékig ér a fű (általában zavarni szokta), akkor elfogadják.

Ha tudsz várni pár napot, akkor érdemes lenne, mert szerdától-csütörtöktől enyhül a hőség. Ha már ennyi ideje nő az a fű, ez már nem fog számítani.

A kérdésedet rossz helyen írtad ki. Itt túltengenek a panelprolik, meg a városból falura kiköltözött, de a falusi élethez alkalmazkodni nem tudó és nem akaró idióták. Persze, hogy azt tanácsolják, hogy 8-18 óra között nyírd, meg fizessél meg rá embert. Tőlük mást ne várj.

Aki ismeri a falusi életet, az tudja, hogy ott másképp működnek a dolgok. Pl. tudok olyan falut, ahol minden munkanap reggel 5-kor harangoznak, arra az egész falu kb. felébred. Na, ott pl. reggel 5-től simán nekiállhatnál benzinessel is. Szóval ismerni kell a helyi körülményeket, hogyan élnek, mik a szokásos dolgok abban a faluban.

Sok szempontot leírtam, gondold át, és a helyi viszonyok no meg a szomszédok ismeretében dönts.

2023. júl. 9. 15:44
 16/18 anonim válasza:
57%
Árokpart ,nem hiába ez a neved.:)
2023. júl. 10. 07:06
 17/18 anonim válasza:
50%

Hát nem tudom... Lehet csak nekem egyedi a felfogásom, de nyáron ilyen melegbe legtöbb ember aludni sem tud normálisan, és akkor én keltsen fel hajnali 4-kor szerencsétleneket, mert később meleg van? Akkor inkább meg csinálom este 5 óra után, de ha már reggel leghamarabb 7-kor.

Vasárnap pedig alapból nem illik zajongani.

2023. júl. 12. 21:52
 18/18 anonim ***** válasza:
66%
Ha külterületen van, vagy Békés vármegyében ( egy normális megye) akkor bármikor lehet, sz*rnak rá. De abból sincs semmi ha feljelentenek. Kapsz egy figyelmeztetést először. Idióta ba*rom városiak kitelepülnek vidékre és csodálkoznak, hogy vidéken is vannak zajok.
2023. júl. 22. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!