Ha 16 évesen gyámügy engedélyével elköltözök otthonról (család ügyek miatt, apám idióta, hajnal 4-től este 11-ig ordítozik, meg nekünk ugat) akkor mennyi támogatást kell adjanak?
Semmenyire. Max. esetleg a "családit" megkapnád. De még elköltözni sem lehet 18 éves korodig jogilag "csak úgy".
50 -ből meg mit kezdenél? Még ha többen bérelnétek ingatlant akkor sem elég szinte semmire.
Becsüld meg azt ami most van aztán meg 18 évesen oda mész ahová akarsz.
A szüleidtől meg ne irigyeld, ők dolgoztak meg érte, azt csinálnak vele amit akarnak. Végül is nem "káros szenvedélyekre" költik el.
Egyébként meg azt megkérdezhetem, hogy a szüleid mit dolgoznak?
A ,,szülői ház elhagyása'' nevű jogosultságról van szó.
Én is úgy veszem ki ebből hogy a családi pótlék mindenképp jár:
Mivel nyilván valamiféle kényszerhelyzet miatt kellett így döntened, ezért lehet, hogy egyéb támogatást is kaphatsz az államtól
Sajnos ehhez az egészhez nem értek.
Hogy közvetlen a szüleidtől mire vagy jogosult, azt mivel nem értek hozzá szintén nem tudom, de nekem is rögtön a tartásdíj analógiája jutott eszembe.
Remélem a gyámhatóságon vagy a szociális osztályon tudnak segíteni.
Azért az ordítozás sokat jelenthet, ez lehet akár bántalmazás is ha valaki teljesen ellehetetlenült, ordítozós beteg légkörben kénytelen tanulni. Remélem a gyámhatóság tud segíteni hogy mire is vagy jogosult.
Van egy érdekes rész, amit nem tudok értelmezni, jogi tudás híján:
Mindenképp beszélj szakemberrel.
,,Ha a gyámhivatal a szülői ház elhagyását engedélyezi, egyúttal megállapítja, hogy a szülői ház elhagyásának engedélyezése - a gondozás, nevelés kivételével - a szülők szülői felügyeleti jogát és tartási kötelezettségét nem érinti.''
Kérdezz rá szakembernél, mit is jelent mindez konkrétan a
Te esetedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!