Az online erkölcsi bizonyítvány hogy lehet hiteles?
Reggel 7-kor igényeltem online erkölcsi bizonyitványt és már meg is kaptam - meglepő, hogy vasárnap reggel is dolgozik egy ügyintéző.
Azonban felmerült bennem egy kérdés: hogy lehet ez hiteles?
Nem amiatt kérdem, hogy online, mert persze, látom a dokumentum jobb felső sarkába, hogy online aláírással hitelesített.
Viszont ezt írja:
"Amennyiben a jelen tájékoztató mellékletet nem tartalmaz, úgy Önről a bűnügyi nyilvántartási rendszerben adatokat nem
kezelünk."
Nyilván nem tartalmazott semmi mellékletet, hisz nem vagyok büntetett előéletű, de felmerült bennem, hogy ha valaki az, akkor írja-e a dokumentum vége, hogy netán tartalmaz mellékletet?
Csak mert ha ezt az egy dokumentumot külön letölti egy bűnös és bemutatja a munkáltatójának akkor a munkáltató honnan is tudhatná, hogy nincs melléklet?
Vagy most egyáltalán az én munkáltatóm honnan tudhatná, hogy van-e mellékletem amit nem adtam le?
Sehogy.
Ha a munkáltató keri akk odateszed elé a postán kiküldött példányt és ennyi.
Am nekem a jelenlegi munkáltatóm ezt mondta mikor odaraktam az erkölcsim szerződéskötéskor-haggyad màr...nem érdekel, mi erkölcstelenek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!