Mit kap azért valaki, ha 18 év alatti diákokat dolgoztat 10-12 órában, kb. minden nap, és kiderül?
Figyelt kérdés
2023. júl. 6. 12:57
2/14 anonim válasza:
Pénzt, én legalább is 12-14 évesen nyaranta így dolgoztam. Reggel 6-tól 18 óráig volt minden nap a munkaidő. Vagy is hétvégén is.
3/14 anonim válasza:
Munkaügyi bírságot. De lehet, hogy csak felszólítják a jogsértő állapot megszüntetésére.
Ha rendesen be voltak jelentve a dolgozók és befizette utánuk az adókat, járulékokat, akkor ez csekély súlyú vétség.
Azok a diákok önként csinálják ezt. Bármikor felmondhatnának, nem rabszolgasorban tartják őket.
4/14 anonim válasza:
Hogy? Feketén?
Vagy diákszövetkezeten? Szövetkezeten keresztül legális.
5/14 A kérdező kommentje:
Feketén. Be vagyunk jelentve egy diákszövetkezetbe, de oda csak pár napot ír be egész hónapra, és max 4 órát egy napra. Csak érdeklődöm milyen büntetést kapna, ha kiderülne.
2023. júl. 6. 13:24
6/14 anonim válasza:
Nem tudom, a szövetkezeti törvény vonatkozik rá, nem a munka törvénykönyve. Nincs olyan megkötés, hogy csak x órát vagy napot lehet dolgozni.
De neked ez miért lenne jó? Kell a pénz és a munka, de közben meg feljelentenéd azt, akinél dolgozol???
7/14 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy kaphat e ezért valamilyen büntetést, mert tudtommal max. 40 órát dolgozhatnék diákként.
2023. júl. 6. 13:29
8/14 anonim válasza:
De pénzt kapsz érte? Tehát ha többet dolgozol, akkor több pénzt kapsz?
9/14 A kérdező kommentje:
Kapok érte pénzt, de elvileg amit a diákszövetkezettől kapok azt le fogja vonni abból, amit ő ad.
2023. júl. 6. 13:40
10/14 anonim válasza:
Ha bizonyithato akkor sulyos birsagot, illetve mindenfel engedely bevonast attol fuggoen mit csinal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!