Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feltehetnek rólam videót a...

Feltehetnek rólam videót a youtubera, a hozzájárulásom nélkül?

Figyelt kérdés
Néhány hete nagyon siettem, és véletlenül vállal fellöktem egy srácot, aki mankóval jár. Azonnal megálltam, felsegítettem és élnézést kértem. Szerencsére nem sérült meg, mert épp csak a fenekére esett és nagyon jófej volt, nem haragudott. A short videóban csak az szerepel, ahogy sietve fellököm és vége. Az már nincs benne, hogy felsegítem és néhány szót váltunk, így azt sugallja, hogy bunkó módon otthagytam. A videó egy belvárosi emeletes épület ablakából készült, nem ismerem a feltöltőt. A kép olyan minőségű, hogy egyértelműen felismerhető vagyok, csak az a szerencse nem egy népszerű influencer töltötte fel, így egyelőre alacsony a nézettsége.

2023. júl. 6. 11:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, akár ezért fel is jelentheted a feltöltőt, és a videót is jelentheted személyi jogok megsértése miatt
2023. júl. 6. 11:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Hozzájárulás nélkül csak közszereplőt (színész, politikus, stb) lehet feltenni, magánszemélyt csak a beleegyezésével.
2023. júl. 6. 11:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút indíthatsz pert. Első körben a videó feltoltojenek írnék (rendes indokolással), hogy legyen szíves leszedni.
2023. júl. 6. 13:54
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Magánszemélyt hozzájárulás nélkül max úgy, hogy teljesen semlegesen ott van járókelőként a háttérben, vagy fesztiválon a tömegben, meg hasonló esetekben.

Én is voltam már járókelő a híradóban, nem kérdezték meg, hogy felvehetik-e, ahogy megyek át a zebrán. :) De amit a csávó csinált, az valóban gáz, azért tényleg fel lehet jelenteni.

2023. júl. 6. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!