Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kandi kamerás felvétel készíté...

Kandi kamerás felvétel készítés és bemutatás, jogszerűen hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

Kicsit hasonló felvételeket akarok készíteni, mint a sokak által ismert "kandi kamerás" felvételek. Amikor hétköznapi emberek olyannal szembesülnek amin meglepődnek. És ami szórakoztató, az nyilván a reakciójuk. Ilyenből szeretnék 5-8-at felvenni kamerával és egy rövid kis filmecskében bemutatni nyilvánosan (FB, Youtube, stb)

De igazából a jogi résznél akadtam el. És nem hiszem hogy megoldható, hiszen tucatjával készülnek ilyen műsorok. Előre nyilván nem kérhetek engedélyt mert oda lényeg. Utólag persze nyilván igen, és ha nem kapok akkor törlöm a felvételt.

Gondolom ha vagy így, vagy úgy hozzájárul a nyilvános "szerepléshez", akkor ahhoz jól megfogalmazott hozzájárulást kell vele aláíratni.

De nem csak jogi probléma van. Ismervén az embereket, szerintem senki nem adná a hozzájárulását, ha ahhoz érdeke neki nem fűződik. Még akkor sem, ha amúgy az egész nem bántó, megalázó, hanem csak vicces érdekes. Vagy ilyenkor mondjuk illik megkínálni valamekkora pénzösszeggel? Vagy meg kell próbálni 50 felvételt hogy az áhított 5 hozzájárulás összejöjjön?

Elég macerásnak tűnik ez...

2023. máj. 21. 00:26
 1/9 A kérdező kommentje:
Jav: "És nem hiszem hogy megoldható" -> "És nem hiszem hogy megoldhatatlan"
2023. máj. 21. 00:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Általában megkérdezik őket utólag videófelvételen,hogy megtarthatod-e a felvételt!
2023. máj. 21. 01:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"Vagy ilyenkor mondjuk illik megkínálni valamekkora pénzösszeggel? "

Osztd szét a várható bevétel felét azoknak akik szerepelnek

2023. máj. 21. 01:08
 4/9 anonim ***** válasza:
Szívesen !
2023. máj. 21. 02:45
 5/9 A kérdező kommentje:

#4:

Köszi.

Bocsi hogy csak most olvastam, de 1 kor én már aludtam. Remélem nem haragszol nagyon.

2023. máj. 21. 09:59
 6/9 anonim ***** válasza:

"Kicsit hasonló felvételeket akarok készíteni, mint a sokak által ismert "kandi kamerás" felvételek. Amikor hétköznapi emberek olyannal szembesülnek amin meglepődnek. És ami szórakoztató, az nyilván a reakciójuk. Ilyenből szeretnék 5-8-at felvenni kamerával és egy rövid kis filmecskében bemutatni nyilvánosan (FB, Youtube, stb)"

Akkor most lelövöm a poént, az ilyen videók 99%-a teljesen megrendezett és megjátszott, amatőr színészek játszák el a "hétköznapi emberek" szerepét.

2023. máj. 21. 10:14
 7/9 A kérdező kommentje:

#6:

Ez bennem is felmerült, nem most már nagyon régen. Ugyanis ki az aki szívesen adná az arcát hogy "átbacták"... főleg ahol nagyon vaskos a tréfa... Sőt már csak azért sem, mert utólag tudják meg, hogy le lettek videózva titokban, és ezt kb. senki nem szereti.

De nekem meg ilyenhez nincs kedvem. Az szimplán a nézzők átverése lenne...

(Az enyém nem is tréfa lenne se nem vaskos, se nem szégyellni való.. De még ebben is kételkednék hogy bárki csak úgy vállalná a fent leírtak miatt.)

2023. máj. 21. 10:39
 8/9 anonim ***** válasza:
A kandi kamerázás ideje már rég lejárt, helyette még néhányan próbálkoznak otromba prankeléssel, de a fent említett okok miatt max. már csak unatkozó gyerekeket szórakoztat. Manapság tényleg kár a fáradtságért ilyesmiben gondolkozni, a milliós nézettségeket úgyis a szedett-vedett kamu-indexképes gügye narrációval "gazdagított" kompilációk viszik el.
2023. máj. 21. 13:12
 9/9 A kérdező kommentje:

8#:

Nem nem alapvetően pénzszerzési céllal készülne. Sőt mondtam is hogy alapvetően nem is az a tipikus kandi kamerás felvétel. Csak amolyan érdekesség, megmosolyogni való lenne.

2023. máj. 21. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!