Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tennél, hogyan büntetnéd...

Progizo kérdése:

Mit tennél, hogyan büntetnéd az ámokfutó, közveszélyes gyorshajtó autósokat, motorosokat?

Figyelt kérdés

Csak mert ezek már nem csupán csendháborítók, de közveszélyes gyilkosok is:

[link]

2023. júl. 4. 10:30
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
73%

"Csak mert ezek már nem csupán csendháborítók, de közveszélyes gyilkosok is"

Te meg elvakult, bosszúszomjas idióta vagy, kérdező!

Milyen gyilkosok, te szerencsétlen?

Senki sem azzal a mentalitással ül motorra vagy autóba, hogy "na most jól el fogok ütni ma valakit és remélem meghal"....

Ott az Árpád-hídon se AKARTAK senkit megölni. Ami történt, baleset volt.

Aki ebbe többet gondol bele, mint amiről szól valójában, az a saját élete miatti frusztrációját vezesse le máshogy, vagy kérjen szakszerű - pszichológusi - segítséget!

Legfőképpen ne ítélkezzen arról, amihez nem ért.

2023. júl. 10. 06:28
 32/46 anonim ***** válasza:
62%

#31 Itt nevetséges szövegek vetélkednek egymással.

Ez az egyik amit leírtál és utána jön sorra az, amikor kijelenti a főpolgármester, hogy a sebességkorlátozással lehetett volna ezt megelőzni.

Mintha nem lett volna a sebesség korlátozva az Árpád hídon és úgy szólna a KRESZ, hogy a híd elejétől a végéig mindenki annyival megy rajta amennyivel akar. Most is van ott sebességkorlátozás és azok az autósok pont lesz@rták, hogy ott 50-nel vagy 70-nel lehet maximum menni és az országban nincs olyan út ahol 130-nál többel lehet menni, akkor is 140-nel száguldoztak.

De itt van a temérdek baleset ami úgy történik, hogy a sebességet nem is lépték túl - csak ráfutott a padkára, nem figyelt oda a lámpára vagy egyszerűen rosszul lett út közben az aki okozta.

Balesetek sajnos mindig vannak és utólag mindig lehet látni mit kellett volna másképpen csinálni. Aki vezet az mind követett már el olyan hibát aminek lehetett volna a következménye egy hasonló baleset, csak szerencsére nem történt meg. Ha az én szerettemet öli meg egy ilyen gyorshajtó persze hogy én is éppen úgy azt keresném mivel lehetett volna megakadályozni. De soha nem azzal ha pont azt a szabályt szigorítjuk amit ha betartott volna ahogy az már van, akkor nem is történt volna meg ez a baleset.

Attól mert nekem meg neked és a többi milliónyi autósnak ezentúl még lassabban kell vezetnie az utcákon, attól aki eddig se tartotta be a sebességhatárt az akkor se fogja betartani ilyen esetekben.

Egyszerűbben: hiába tesznek ki 10-es táblát egy utcában ahol eddig 20-szal lehetett csak menni, aki eddig 50-nel vagy 70-nel ment ott keresztül, az ezután is ennyivel fog - csak azoknak kell lassabban mennie aki eddig is betartotta a sebességhatárt.

2023. júl. 10. 10:37
 33/46 anonim ***** válasza:
29%

Elsősórban megelőző jelegű büntetéseket alkalamaznék. Mert ha már megölt valakit akkor semmit se ér ha utolag felnégyelem az illetőt.

Tehát a sebeségtúlépést, egyébb gátlástalan vezetést, viselkedést szankcionálnám. 200 méterenként trafipax mindenütt, és az első extrém gyorshajtásnál, elkobozni a gépjárművet, akkor is ha csak bérelte vagy kölcsön kapta. Ismételt elkövetéskor börtön. Ezentúl a szokásos büntetések, csak nem hiszem, hogy a jogosítvány elvétel, pénzbüntetés, vezetéstől eltiltás bármít is számítana az ilyen embereknek. Esetleg kényszergyogykezelés, de arra meg ugyse volna kapacítás.

2023. júl. 13. 23:28
 34/46 anonim ***** válasza:

"Kíváncsi vagyok, ha neked is minden éjszaka ezeknek a motorbőgetését meg gumicsikorgatását kellene hallgatnod, mint a mi utcánkban, akkor mi lenne a véleményed róluk."

Semmi bajom velük.

Nekem motorosok szoktak emberkedni a házamtól nem messze.....

Tudod mit tettem, 33 - as?

vettem én is egy choppert...azóta jóba vagyok velük...sőt!

Őszre közös mocitúrát tervezünk!

2023. júl. 14. 04:51
 35/46 anonim ***** válasza:
53%

Én is elsősorban a megelőzésre hajtanék rá.

- Első körben pl. az összes autónál korlátoznám bizonyos mértékig sebességképességet.

- Sokkal szigorúbbá tenném a jogsit

- Bizonyos bűncselekmények (súlyos szexuális bcs, szándékos emberölés, ill. nagyon extrém gondatlan emberölés, mint pl. ez, durva esetében másképp kinéző személyit adnék, pl. fekete csíkkal áthúzottat.

A jogaikat ezeknek súlyosan korlátoznám bizonyos tekintetben, nem bérelhetnek autót, nem dolgozhatnak óvodában, iskolában... Nem baj, ha szégyenkeznek egy kicsit.

És az se lenne gond, ha ez egy nemzetközi jelzés lenne, hogy mindenki tudja, hogy miféle emberrel van dolga még akkor is, ha külföldön van.

Ez egy kicsit betenne nekik.

2023. júl. 14. 10:07
 36/46 anonim ***** válasza:
100%
De jó, hogy itt a válaszolók többsége, azért nem az igazságszolgáltatásban dolgozik!
2023. júl. 14. 10:31
 37/46 A kérdező kommentje:

#34.: "Nekem motorosok szoktak emberkedni a házamtól nem messze.....

Tudod mit tettem, 33 - as?

vettem én is egy choppert...azóta jóba vagyok velük...sőt!

Őszre közös mocitúrát tervezünk!"

Gratulálok; remélem jól fel is hangosítottad, ahogy azt bunkóék általában szokták.

Gyere majd emberkedni az én házam elé, de nem teszed zsebre, amit kapsz.

2023. júl. 14. 10:35
 38/46 anonim ***** válasza:
60%
#36 kíváncsian várjuk a te konstruktív javaslatodat! Ja, az nincs.
2023. júl. 14. 11:21
 39/46 anonim ***** válasza:
26%

"kíváncsian várjuk a te konstruktív javaslatodat! Ja, az nincs."

De. Van.

Viszont minek mondjam el a jogi és észérveimet az ilyen elvakult, bosszúszomjas idiótáknak, mint amilyen Te is vagy?

Mindenki itt vasszigorral sújtana le arra, aki minödssze megszegett egy KÖZLEKEDÉSI SZABÁLYT, amit lehet szándékosan tett, de egyebet nem akart.

Aki ennyire nem lát tisztán, (mert nem is akar) azt minek győzködjem?

Nekem a nagyapám halt meg motorbalesetben - nem ő volt a hibás - mégse akartam senkit ennyire keresztre feszíteni, vagy a motorosok jogait korlátozni vagy a jogsiszerzést megszigorítani....

2023. júl. 14. 13:28
 40/46 anonim ***** válasza:
100%

4#:

Szerintem is a fekvőrendőr nem megoldás. Mert ezzel azokat is "büntetik" akik sebességhatár alatt mennek.

Eleve ahol száguldozás van (és ezek nem a picike utcák), oda nem lehet tenni. Milyen lenne az Árpád híd 50m-ként fekvőrendőrrel? De ha lenne, akkor kimennének száguldozni a nagyobb főutakra, az autópályákra. Oda is fekvőrendőr? Nyilván ez nem megoldás.

Egyszerű: Sok automata traffipax és brutál büntetés (többszöröse mint a mostani). Autópályákon pedig átlagsebesség mérés (is). Pénzhiány sem lehet rá, a kezdeti bevételek miatt tuti megtérülne az ára gyorsan.

Mondom ezt úgy hogy autózóm, gyakorlatilag napi szinten Bp-n és a környékén. Szóval nincs bennem autó ellenesség. Ha valaki betartja legalább a sebesség határokat, akkor semmi jelentősége hány tarfi van az utakon.

És nem beszélek magam ellen. Mert én nem félek a traffipaxtól. És ha minden sarokra tennének kettőt, engem az sem zavarana. Sőt örülnék, hogy elveszi a kedvét azoknak, akik esetleg engem törnének rommá. Kb 20 éve büntettek meg utoljára két kisfokú gyorshajtásért azóta vagy 300-400e km-et biztosan levezettem. Azt sem tudom mostanában hogyan megy mostanában bírságolás :D :D Mert sosem volt az "új" rendszerben ilyenem.

2023. júl. 14. 13:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!