Mit tennél, hogyan büntetnéd az ámokfutó, közveszélyes gyorshajtó autósokat, motorosokat?
#21 Ki védte őket?
Nem vagyok balos, de nem tudom kire gondolsz.
Nem "játszom az értetlent" csak a Te logikádat nem értem.
De biztos el tudod magyarázni, úgy hogy vevő vagyok rá.
Pl. mesélj már fekvőrendőr áldásos hatásáról, amikor a mentős éppen be akarja kötni az infúziót, vagy az intubálni szeretne egy légcsősérültet.
Vagy írd már le azt az élményt amikor a tűzoltó szerkocsi siet az esethez, és egy kereszteződésbe rákanyarodi a fekvőrendőrre, a tartályban 2-3 ezer liter vízzel.
...és még én játszom az értetlent?
#23 Ha nem írsz címzést, vagyis nem mutatod meg KINEK szól a válaszod akkor nem érthető kihez szólsz.
Kinek akartál válaszolni?
#24.
A kérdezőnek válaszoltam, mert ő írta, hogy ne játszam az értetlent.
(#23 voltam)
Elkoboznám a járműt, akár az övék, akár nem, ha más a tulaj, perelje az elkövetőt, ha akarja.
Súlyosabb börtönbüntetéssel.
Az elkövetőt eltiltanám örökre a vezetéstől, ha eltiltás ellenére is vezet akár szabályosan is, akkor évekre börtönbe záratnám.
Egyébként amúgy is szigorítanám a jogsi megszerzését, nem kell mindenkinek autót vezetnie.
Szigorúbb és sűrűbb orvosi vizsgálat, főleg az egyre idősebb korosztályban (reakcióidő, alvásvizsgálat...)
Egy büntetőfékezésnél már elvenni a jogsit, nem pontozgatni, és minimum csak három év múlva szigorított jogsit készíthet.
Ha valakinek elvették a jogsiját, mert annyit, vagy úgy szabálytalanodott, akkor a második jogsiját már sokkal kevesebb büntetőpont után vonják be.
Bírságot tekintve pedig figyelembe venném az elkövető anyagi helyzetét is, ha gazdag, akkor sokkal több lenne a bünti, mert hiába emelték meg, egy szegény embernek egészen más elrettentő hatással bír, mint egy gazdagnak.
27 - es!
Még jó, hogy nem Te döntesz ilyen ügyekben!
Felakasztanám.
Amúgy ma Szűcsiben megfeküdt egy mocskos jogsi nélküli részeges mocskos dögevő a motorján!
Ezek szerint én is motorra ülhetnék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!