Zajvédelmi rendelet megszegése, ebben az esetben mi várható?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Jelenleg külföldön vagyok, egy ismerősömet bíztam meg a fűnyírással, a kert locsolásával. Tegnap hívott a szomszédom, hogy az ismerősöm nyírja a füvet a hátsó kertben, és ez vasárnap a városomban tilos. Szomszédommal a rendőrök leállítatták a fűkaszát (épp az út szélén dolgozott vele), majd hozzám is becsöngettek, kiabáltak, de mivel az ismerősöm hátul dolgozott, fülén a zajvédővel, nem vette észre, én sem értem el mert vagy nem hallotta a telefont, vagy a kocsiban hagyta. Erre ő sem emlékszik, este látta a nem fogadott hívásokat. A rendőrök 15 perc csengetés és várakozás után elmentek, a szomszédomnak meg mondták, hogy szabálysértési feljelentést fognak tenni mivel be lettünk jelentve és azért jöttek ki. Most mi várható? Ha bizonyítható, hogy akkor nem én voltam ott?2023. júl. 3. 12:47
1/3 szántóvető válasza:
gondolom kifizeted a bírságot az ismerősöd helyett.
2/3 anonim válasza:
Ó drága Székesfehérvár :D (láttam a kulcsszavak között)
Ez a rendelet már 2012 óta él. Ugyanis az építési vállalkozók elvárása volt az önkormányzat felé, hogy a kertvárosi részeken felhúzott társasházakban a lakásokat "csendes környék" hívószóval tudják eladni :D
Hogy mi lesz?
Kapsz egy jó kis közigazgatási bírságot. Majd kérj meghallgatást mindenképpen! Akkor mérsékelhetik, sőt el is engedhetik a büntit!
3/3 anonim válasza:
"Ha bizonyítható, hogy akkor nem én voltam ott?"
Itt csak az számít, hogy a te ingatlanodon történt a szabálysértés.
Amúgy szerintem ez egy jó szabály. Aki hétköznap dolgozik, az nem hiszem, hogy szombaton ne tudná levágni a füvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!