Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Zajvédelmi rendelet megszegése...

Zajvédelmi rendelet megszegése, ebben az esetben mi várható?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Jelenleg külföldön vagyok, egy ismerősömet bíztam meg a fűnyírással, a kert locsolásával. Tegnap hívott a szomszédom, hogy az ismerősöm nyírja a füvet a hátsó kertben, és ez vasárnap a városomban tilos. Szomszédommal a rendőrök leállítatták a fűkaszát (épp az út szélén dolgozott vele), majd hozzám is becsöngettek, kiabáltak, de mivel az ismerősöm hátul dolgozott, fülén a zajvédővel, nem vette észre, én sem értem el mert vagy nem hallotta a telefont, vagy a kocsiban hagyta. Erre ő sem emlékszik, este látta a nem fogadott hívásokat. A rendőrök 15 perc csengetés és várakozás után elmentek, a szomszédomnak meg mondták, hogy szabálysértési feljelentést fognak tenni mivel be lettünk jelentve és azért jöttek ki. Most mi várható? Ha bizonyítható, hogy akkor nem én voltam ott?

2023. júl. 3. 12:47
 1/3 szántóvető ***** válasza:
100%
gondolom kifizeted a bírságot az ismerősöd helyett.
2023. júl. 3. 13:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ó drága Székesfehérvár :D (láttam a kulcsszavak között)

Ez a rendelet már 2012 óta él. Ugyanis az építési vállalkozók elvárása volt az önkormányzat felé, hogy a kertvárosi részeken felhúzott társasházakban a lakásokat "csendes környék" hívószóval tudják eladni :D

Hogy mi lesz?

Kapsz egy jó kis közigazgatási bírságot. Majd kérj meghallgatást mindenképpen! Akkor mérsékelhetik, sőt el is engedhetik a büntit!

2023. júl. 3. 13:13
 3/3 anonim ***** válasza:
81%

"Ha bizonyítható, hogy akkor nem én voltam ott?"

Itt csak az számít, hogy a te ingatlanodon történt a szabálysértés.

Amúgy szerintem ez egy jó szabály. Aki hétköznap dolgozik, az nem hiszem, hogy szombaton ne tudná levágni a füvet.

2023. júl. 3. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!