Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rosszul is elsülhet?

Rosszul is elsülhet?

Figyelt kérdés

Apuka 15.000et fizet 8 éve. Hallani se akar emelesről. Még én mit képzelek magamról azért akarok emeltetni hogy magamra költsem 😒 szerinte.

Szeretnék emeltetni bírósági úton de van egy hátul ütője nekem, sajnos.

Akivel most élek együtt (van közös gyermek) párom agresszív, volt már belőle feljelentés, rendőrségi úgy, gyámhatóság is "figyelt" minket egy ideig. Vele vagyok együtt.

Az első gyermekem apja akitől a ugye a tartasdíjat emeltetest kérném fenyeget azzal hogy ha beadom a kérelmet akkor kitálal az "új" paromról. A gyerekeket soha nem bántotta csak engem. Szerinte ez kimeríti a gyermekveszelyeztetest. Persze elénk nem mer állni szóban mert fél a paromtól.

Mi tevő legyek?

Ez a 15.000 semmi.

De közbe meg fenyeget ezzel és félek is mert valahol igaza van.

2023. jún. 30. 09:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát, első körben az agresszív farokarcút dobnám ki, majd indulnék emelésért a bíróságra. Amúgy valóban netzes.

Mármint ez tipikusan a kibic könnyű okoskodása, megcsinálni már más kérdés.

2023. jún. 30. 09:57
 2/4 anonim ***** válasza:
76%

"Az első gyermekem apja akitől a ugye a tartasdíjat emeltetest kérném fenyeget azzal hogy ha beadom a kérelmet akkor kitálal az "új" paromról."

Nyugodtan.

Az emelés nem ettől függ.

Ha tudod igazolni a megváltozott életkörülményeket a gyereknél, pl. iskolába megy a gyerek, így növekednek az alapszükségletei - iskolaszerek, kötelező formaruha, osztálypénz, ...akkor van lehetőség a felemelésre.

2023. jún. 30. 10:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy nem ettől függ, a kérdezőnek sem ez az aggodalma, hanem az, hogy mondjuk elveszik tőle a gyereket. Szimpla zsarolás.
2023. jún. 30. 11:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Így igaz.
2023. jún. 30. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!