Vagyonmegosztás, hogyan tovább?
Nem volt vagyonmegosztás. Ez a bontóberben lett megállapítva. Nem írta bele a bírónő, nem is mondta, én pedig nem tudtam, hogy inflációkövető kellene, hogy legyen. Nem nézte a gyerek költségeit, semmit. Ezt mondta az ex, el fogadta, lapozz tovább. A gyerek gyógyszere havi 10ezer. Semmi nem lett felsorolva, nem lett bele írva a megállapodásba semmi más, csak a havi 40ezer. Az a baj, mint utólag kiderült, a leghosszabb bírót kaptuk meg. Nem családjoggal, hanem büntető joggal foglalkozik.
Nem akarom elárvereztetni, mert akkor nekem sem marad semmi, nem tudok venni egy kis lukat sem, ahol meg tudom magam húzni.
Itt valami nagyon nem stimmel. Övé a kizárólagos lakáshasználat, ennek valami más oka kell, hogy legyen, ha Nálad vannak a gyerekek. Te hol laksz velük? A bíróság mondta ki, hogy meddig kell fizetnie neked, vagy csak jófejségből mondta, hogy majd kifizet? Ha a bíróság mondta ki, indíthatod a végrehajtást. A személyes körülmények és a vagyoni helyzet alapján költségmentességet lehet kérni. EZt az INGYENES panasznapon is elmondják, ill. segítenek az eljárás megindításában.
Ha csak egy füsbe írt ígéret volt nem jogi, hanem jófejségi alapon, akkor ez van, valami okból, amit itt nem társz fel, neked jogilag nem jár sem a kocsiból, sem a házból, és ezesetben tényleg az 1-es válasz a mérvadó...
A gyeretartáson felül meg nem köteles a gyerekre fizteni. Sajnos vagy sem, ez van, ezért kell nagyon meggondolni, hogy kivel áll az ember össze, és mennyire önérzeteskedik a válással, ha kenyértörésre kerül sor. Vannak olyna patkányok, akiknek a válással a gyerek is abba a fölösleges kiadás kategóriába esik, akit a kötelezővel letudnak.
A kizárólagos használati jog azért az övé, mert én jöttem el a visszatérés szándéka nélkül. Ilyenkor ez van.
Albérletben lakok a gyerekkel.
Külön van a bontó per és külön a vagyonmegosztás. Egy éve várom azt, annyi ígéret volt, hogy mikor megyünk ügyvédhez. De most ez volt az utolsó, amit bevettem. A kocsit meg nem tudtam elhozni, mert meg fenyegetett.
22 évvel ezelőtt, mikor össze kötöttem vele az életem, akkor más arcát mutatta. Közben kiderült, hogy valószínűleg nárcisztikus hajlamú, de mindenképp egy kaparkodó, csak a pénzt imádó ember. Engem testileg lelkileg kicsinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!