Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Picit megijedtem ma. Azt...

Picit megijedtem ma. Azt mondták ha az apa lesz a pici gyámja, nekem semmi közöm hozzá, oda viszi ahová akarja, el is veheti tőlem. Mert én csak szülés után töltöm be a 18at, én nem lehetek a gyámja. Ez ténleg így van? Elveheti?

Figyelt kérdés

És ha betöltöttem a 18at, kérelmezni kel hogy közösen legyünk gyámok.

Ne értsetek félre teljesen jó a kapcsolatunk és szó sincs arról hogy szétmegyünk, de ma nagyon megijedtem ahogy ezt elmondták.Valóban így van??

Mert hiába áll stabil lábakon a kapcsolatunk bármi történhet,

2010. okt. 12. 17:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2010. okt. 12. 19:09
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia!Utánaérdeklődtem egy jogi fórumon h mik a lehetőségek.A válaszokat itt tekintheted meg:

[link]

Én a helyedben csak 18 éves koromtól íratnám alá az apasági nyilatkozatot a pároddal.

2010. okt. 14. 16:56
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!!
2010. okt. 14. 18:43
 14/15 anonim ***** válasza:

Csaknem kizárt, hogy a nagyi legyen a gyám, ha az apa nagykorú. Miért is lenne a nagyi? Senki nem fogja neki itélni a gyámságot.

És igen, ez igy van, kiskorú vagy, nem rendelkezel önálló döntési jogkörrel, igy a saját gyereked sorsáról se dönthetsz. Ő viszont felnőtt és a gyerek szülője, igy ő dönthet midnenről.

2010. okt. 19. 09:19
 15/15 A kérdező kommentje:
De egy újszülött vagy akár pár hónapos kisbabát, casknem választhatnak el az édesanyjától? Aki eteti, mert egy apa nem tud minden szempontból gondoskodni egy kisbabáról, nem minden esetben legalábbis
2010. okt. 19. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!