Hova, kinek írjak, h megtudjam a választ? Nonszensz, h nincs senki, aki válaszolna!
Van egy ingatlan a MÁV vonzáskörzetében, azaz építéshez a MÁV engedélye kell. Én szeretném megtudni, h mit építhetek és mit nem arra az ingatlanra, mik a korlátozások. Írtam a MÁVnak, mire azt válaszolták, h tulajdoni lap másolattal, miegyébbel kérvényezzem az építést náluk és kiderül. DE: az ingatlan nem az enyém, meg szeretném venni, csak ezelőtt szeretném tudni, h milyen korlátozásokra számíthatok majd. Ezt megírtam a MÁVnak 2x (az illetékesnek elvileg), azóta semmi válasz.
Kihez forduljak? Nem hiszem el, h nem értik, mit szeretnék és miért..
Nem a MÁV tulajdona a telek, csak mivel közel van a sínhez, beleszólhatnak az építésbe.
Köszi a válaszokat!
Írással nem mész semmire. Fel kell hívni a területi illetékes MÁV műszaki osztályát, vagy engedélyeztetési csoportot stb.. Körbe kell őket telefonálni.
Bár elvileg benne kellene lennie a helyi szabályozási tervben is a korlátozásoknak, ami pedig önkormányzati ügy.
De mint mondtam, csak telefonon érdeklődj. (Én szoktam engedélyeztetéssel foglalkozni, utas vonalon szóval tudom hogy a szakhatóságokkal csak telefonon lehet beszélni)
A tulajdoni lapra azért van szükség,hogy betudják azonosítani a telek helyét! Ezt te is kikérheted a Földhivatalban.
Mielőtt körbejárod a hivatalokat,tudomásom szerint általános szabály,hogy a vasútvonaltól minimum 50 m-nél közelebbre nem lehet semmit sem építeni.
Köszi, akkor marad a telefonos zaklatás :)
Lehet oda építeni, egy egész utca páratlan oldala 5o m-en belül van ott, csak kérdés, hogy pontosan mit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!