Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Válaszolna valaki? Rendészeti...

Válaszolna valaki? Rendészeti szakközépből> RTF?

Figyelt kérdés

Jövő tanévben érettségizek, és egy rendészeti szakközép isk.-ba szeretnék bekerülni.Azért előbb a szakközép részébe, mert úgy hallottam, hogy ha sikeresen elvégzem , és 3 év szolgálat után könnyebben felvesznek RTF-re, mert + pont jár.

Az lenne a kérdésem, hogy hogy működik a felvételi eljárás az RTF-re? Kérem, valaki röviden válaszolna? csak a lényeget?

Az írásbeli érettségin szerzett pontok számítanak, milyen tantárgyból, és hogyan?

Valamint egy erőnléti felvételi ágazat is van(mint a rendészei szakközép részénél).

Milyen előnyöm lenne abból, hogy elvégezném a rendészeti szaközepet, és lenne 3 év szakmai gyakorlatom?

Egyáltalán 3 év gyakorlat kell??

Azt is halottam, hogy 25. életévét betöltő ember már nem nyerhet felvételt.

Namost, ha minden jól megy, én 19 évesen kerülnék be, 21 évesen végeznék,+3 év= 24 évesen jelentkezhetnék a fősulira...De mi van akkor, ha nem vesznek fel egyből a rendészeti szakközépbe, csak a következő évben sikerülne?:(:S(mert ott nagyon nagy most a szórás:S)...akor már 25 lennék, és már nem vennének fel az RTF-re?

Kérem önöket/kérlek titeket, írjatok pár információt a kérdésemmel kapcsolatban.

2010. jún. 16. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Helló!

Nekem osztálytársam jelentkezett oda és van egy erőnléti felmérés és van egy pszichológia is, ahol gépen kell kitöltened egy általános tesztet.

Én ennyit tudok segíteni:D

2010. jún. 16. 15:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Ezeket én is tudtam, de azért köszi:D
2010. jún. 16. 15:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha hivatásos állományból jelentkezel az RTF-re, akkor nappalira 30 év a korhatár.

Levelezőre nincs életkori megkötés, de oda csak olyan embert vesznek fel, aki már a rendőrség hivatásos állományú tagja.

Aki hivatásos állományból jelentkezik az RTF-re, annak már nem kell orvosi,fizikai és pszichológiai vizsgálaton átesni.

2010. jún. 16. 16:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Annyival egészíteném ki, hogy nappalira akkor mehetsz, ha a főnököd enged, de nem szokták engedni az embereket állományból nappalira, így is kevés az egyenruhás és rengeteg a tiszt.

Hogy 3 év után könnyebb bekerülni? Hát régen volt olyan, hogy aki kitűnővel végzi a szakközepet az egyből mehet RTF-re, na ezt megszüntették, azóta valóban nem kell fizikaizni, orvosizni, meg pszichológiára menni, de ugyanúgy meg kell lennie a pontjaidnak az érettségiből, meg plusz pontokból, pl nyelvizsgából.

Csak a saját példámat tudom elhozni, nagyon szar lett az érettségim annó, de a szakközepet kitőnővel végeztem, törzsőrmesterként. Már 6 éve dolgozom, 3× jelentkeztem az RTF-re de nem vettek fel, nem számítják be a kitűnő rendőrsulit sem, csak az érettségit és a plusz pontokat, pont mintha civilként jelentkeznél.

Szóval húzz bele az érettségibe és jelentkezz az RTF-re, ha mindenképp tiszt akarsz lenni, nem érdemes éveket vesztegetni a szakközéppel, meg utána a melóval.

Sok sikert

egy rendőr

2010. jún. 17. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!