Végrehajtási eljárás miatt panasszal éltem a Vh. Karnál. ezt nem panaszként vette a Kar, ezért kifogásként a végrehajtónak küldte meg. Kérdezem a Vh. eljárásra személyes költségmentességem van. Ez a mentesség ki hat a kifogásra is?
Gondolhatod mennyit ér a büntetőeljárás a vh. ellen.
Udv r.szds
Kérdező!
Az alezredes úr nem tudja, hogy a végrehajtó jogszabálysértő eljárása ellen a Vht. - ben írtak szerint KIFOGÁST teszünk és nem pedig panaszt?
(ez ku...ra nem büntetőeljárás!
A panasz ugyanis csak a Be. - ben jogorvoslat!
Azért ennyi minimális nemperes eljárásbéli jártassággal alezredes úrnak is rendelkeznie kellene....)
"Ugyanis a végrehajtó ez idáig minden alkalommal azt írta nekem hogy adósnak lefoglalható vagyona, munkahelye nincsen."
Ezt a végrehajtó vizsgálat - keresés alapján állapítja meg, nem találgat.
"Ugyanis adósomnak vállalkozása van amely bizonyítható."
Ja, csak nem biztos, hogy az adósé a cég.
Ha cégkivonat szerint neki nincs benne tulajdoni hányada, akkor a végrehajtó nem foglalhat semmit, már ha cégről beszélünk egyáltalán.
Ha EV - akkor, a bírósági nyilvántartás kell.
Ha viszont van tulajdoni hányada, az végrehajtás alá vonható - feltételek szerint.
Attól függ, milyen cégről beszélünk.
"De nekem a végrehajtó egyetlen egy jegyzőkönyvet nem küldött részemre, amivel tudta volna azt bizonyítani, hogy amit leír azt bizonyítani is tudja."
Mert nem is kell.
A végrehajtónak a végrehajtási cselekményről kell jegyzőkönyvet küldenie, ha ez nem volt, akkor nem kell semmit küldenie.
Ez nem összetévesztendő az un. nemleges jegyzőkönyvvel, ami akkor van, amikor a foganatosított eljárási cselekmény nem vezet eredményre.
De nálad nem ez a helyzet.
Itt nincs lefoglalható vagyon, tehát foglalási jegyzőkönyvnek se kell lennie. Miről is lenne?
Bemehetnél személyesen a végrehajtóhoz ügyfélfogadási időben érdeklődni.
Többre mennél, mint egy kifogással....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!