Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Végrehajtási eljárás miatt...

Végrehajtási eljárás miatt panasszal éltem a Vh. Karnál. ezt nem panaszként vette a Kar, ezért kifogásként a végrehajtónak küldte meg. Kérdezem a Vh. eljárásra személyes költségmentességem van. Ez a mentesség ki hat a kifogásra is?

Figyelt kérdés
Végül én nem kifogást szerettem volna elérni, mert értelmetlennek veszem. De az, hogy a végrehajtó külön a kéréseim ellenére sem küldi meg az adósnál történő helyszíni eljárásáról készült jegyzőkönyvét, valamint az adós ellen kiadott munkahelykeresésére kapott válaszok másolatait, ezt sérelmezem nagyon. Ugyan is egy évvel ezelőtt a volt végrehajtó minden jegyzőkönyvet, és a Tb től kapott munkahely keresésekre kapott válaszlevelek másolatait megküldte részemre. Az új végrehajtó nem küld ilyeneket részemre, Írásban kértem hogy ezeket küldje meg a részemre, de erre még csak nem is ad választ. Lehetséges az hogy nem is kérte a végrehajtó adós ellen a munkahelykereséseket? Ezért nem tudja részemre a másolatokat megküldeni? Én úgy érzem, hogy a Végrehajtói Kar csak pénzt akar tőlem behajtani a végrehajtási kifogással kapcsolatban, amit elfog utasítani a bíróság, ezzel is megvédi a végrehajtókat. Ilyen a demokrácia hazánkba sajnos.
2023. jún. 12. 11:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Minek végrehajtózol? Majom…
2023. jún. 12. 15:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Azért mert 28 éve tartozik egy adós nekem, de a végrehajtó semmit az ügyben nem tesz. Bár a rendőrségen tettem feljelentést, ami már eljárásban zajlik a végrehajtó ellen. Ugyanis a végrehajtó ez idáig minden alkalommal azt írta nekem hogy adósnak lefoglalható vagyona, munkahelye nincsen. Ezek az íratok bizonyítékként szerepelnek a rendőrségi vizsgálatban.Ugyanis adósomnak vállalkozása van amely bizonyítható. De nekem a végrehajtó egyetlen egy jegyzőkönyvet nem küldött részemre, amivel tudta volna azt bizonyítani, hogy amit leír azt bizonyítani is tudja. Talán hasznos lesz az öcsém eljárása, aki rendőr alezredes, és nevemben Ö írt meg mindent.
2023. jún. 12. 16:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Gondolhatod mennyit ér a büntetőeljárás a vh. ellen.

Udv r.szds

2023. jún. 12. 16:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Honnét szedted a büntetőeljárást? Csak az öcsém a nevemben készítette el a Vh. Karhoz a panaszként becsatolt iratot, amit a Kar elutasított mint panaszt, viszont megalapozottnak találta a Végrehajtási kifogást, ezért azt megküldte az illetékes bíróságnak. De kitudja? Lehet az ügyben büntető eljárás is még.
2023. jún. 12. 17:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Az alezredes úr nem tudja, hogy a végrehajtó jogszabálysértő eljárása ellen a Vht. - ben írtak szerint KIFOGÁST teszünk és nem pedig panaszt?

(ez ku...ra nem büntetőeljárás!

A panasz ugyanis csak a Be. - ben jogorvoslat!

Azért ennyi minimális nemperes eljárásbéli jártassággal alezredes úrnak is rendelkeznie kellene....)

"Ugyanis a végrehajtó ez idáig minden alkalommal azt írta nekem hogy adósnak lefoglalható vagyona, munkahelye nincsen."

Ezt a végrehajtó vizsgálat - keresés alapján állapítja meg, nem találgat.

"Ugyanis adósomnak vállalkozása van amely bizonyítható."

Ja, csak nem biztos, hogy az adósé a cég.

Ha cégkivonat szerint neki nincs benne tulajdoni hányada, akkor a végrehajtó nem foglalhat semmit, már ha cégről beszélünk egyáltalán.

Ha EV - akkor, a bírósági nyilvántartás kell.

Ha viszont van tulajdoni hányada, az végrehajtás alá vonható - feltételek szerint.

Attól függ, milyen cégről beszélünk.

"De nekem a végrehajtó egyetlen egy jegyzőkönyvet nem küldött részemre, amivel tudta volna azt bizonyítani, hogy amit leír azt bizonyítani is tudja."

Mert nem is kell.

A végrehajtónak a végrehajtási cselekményről kell jegyzőkönyvet küldenie, ha ez nem volt, akkor nem kell semmit küldenie.

Ez nem összetévesztendő az un. nemleges jegyzőkönyvvel, ami akkor van, amikor a foganatosított eljárási cselekmény nem vezet eredményre.

De nálad nem ez a helyzet.

Itt nincs lefoglalható vagyon, tehát foglalási jegyzőkönyvnek se kell lennie. Miről is lenne?

Bemehetnél személyesen a végrehajtóhoz ügyfélfogadási időben érdeklődni.

Többre mennél, mint egy kifogással....

2023. jún. 26. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!