SZJA mentesség 30 év alatt, ki érti ezt?
Tudom nagyon rágott csont már ez de a mostani intézkedés miatt írtam ki a kérdést.
Egyetemen tanulok és van diákhitelem. A barátommal 3 éve vagyunk együtt és azt tervezzük hogy bevállalnánk egy gyereket a következő miatt:
- Szeretnénk gyereket és jó lehetőség lenne ez mert eltörlik a hitelem ha diploma után 2 éven belül szülnék,
- 30 éves koromig szja mentességet kaphatok amivel 2.5-3mFt ot tarthatnék bent a zsebemben.
Viszont valamit nem értek, elvileg a babavárót is tudnánk igényelni, viszont tudtommal házasságot kellene kötni ahhoz hogy valaki ezt felvehesse.
A kérdésem az lenne, ebben az esetben házasság is kellene a babaváróhoz, valamint a 30 éves kor alatti szja mentességhez, vagy ha diploma után gyermeket vállalok akkor csak ezt tudom igénybe venni és a babavárót csak akkor ha összeházasodtunk?
Nem igazán értem ezt most, mert azért 2 éven belül, legyen meg a baba meg még házasodj össze számomra értelmetlen… főleg hogy gyakornoki fizetésből élek.
"2 éven belül, legyen meg a baba meg még házasodj össze számomra értelmetlen"
Nem egészen értem, hogy miért. Mi köze a házasságnak a gyakornoki bérhez?
A házasság az rám tartozik, nem egy összecseszett vmit akarok ha már férjhez megyek. Egyedul arra voltam kíváncsi jár-e a babaváró vagy sem, és csak a hitelem törlik el + szja jár 30ig. Emiatt is megéri nekem mert még mindig jobban fogok tudni haladni és később hitelt felvenni a párommal, önerővel.
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!