Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » SZJA mentesség 30 év alatt,...

SZJA mentesség 30 év alatt, ki érti ezt?

Figyelt kérdés

Tudom nagyon rágott csont már ez de a mostani intézkedés miatt írtam ki a kérdést.

Egyetemen tanulok és van diákhitelem. A barátommal 3 éve vagyunk együtt és azt tervezzük hogy bevállalnánk egy gyereket a következő miatt:

- Szeretnénk gyereket és jó lehetőség lenne ez mert eltörlik a hitelem ha diploma után 2 éven belül szülnék,

- 30 éves koromig szja mentességet kaphatok amivel 2.5-3mFt ot tarthatnék bent a zsebemben.

Viszont valamit nem értek, elvileg a babavárót is tudnánk igényelni, viszont tudtommal házasságot kellene kötni ahhoz hogy valaki ezt felvehesse.

A kérdésem az lenne, ebben az esetben házasság is kellene a babaváróhoz, valamint a 30 éves kor alatti szja mentességhez, vagy ha diploma után gyermeket vállalok akkor csak ezt tudom igénybe venni és a babavárót csak akkor ha összeházasodtunk?

Nem igazán értem ezt most, mert azért 2 éven belül, legyen meg a baba meg még házasodj össze számomra értelmetlen… főleg hogy gyakornoki fizetésből élek.

2023. jan. 3. 16:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
70%
Ja, 3 milliót tartanál a zsebedbe a gyerekre viszont ráköltenéd a dupláját. Vagy mit gondoltál, a gyerek felnevelése ingyen van?
2023. jan. 3. 16:52
 2/18 A kérdező kommentje:
Tudom hogy mennyibe van, de ezt akkor is rákölteném ha nem kapnám az szja mentességet + hitelem is lenne a nyakamba. Így 2 légy egycsapásra, ezert gondoltam hogy szerintem jó lehetőség lenne ez most számunkra a család végett 🙂
2023. jan. 3. 16:59
 3/18 Andizsuzsi ***** válasza:
87%

"2 éven belül, legyen meg a baba meg még házasodj össze számomra értelmetlen"

Nem egészen értem, hogy miért. Mi köze a házasságnak a gyakornoki bérhez?

2023. jan. 3. 17:00
 4/18 anonim ***** válasza:
81%
Gyalázat ez az ország.
2023. jan. 3. 17:01
 5/18 anonim ***** válasza:
32%
Mit nem értesz, ez csak egy lehetőség, nem kötelező a dolog.😉
2023. jan. 3. 17:07
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Az adómentességhez elég, ha anyuka leszel. A babaváró hitelhez házasnak kell lenni, és még a gyermek megszületése előtt kell igényelni. Viszont: a bankok szempontjából ez a hitel "rendes" hitel, vagyis vizsgálni fogják a jövedelmi viszonyaitokat, és ettől függően adják vagy nem adják meg a hitelt, és a felvett hitel törlesztőrészlete számít a későbbi hitelek elbírálásakor.
2023. jan. 3. 17:08
 7/18 anonim ***** válasza:
84%
Ebből is látszik hogy a mai Magyarországon már gyereket sem lehet csinálni apróbetűs rész nélkül!
2023. jan. 3. 17:14
 8/18 anonim ***** válasza:
73%
#2 Te tudod, de a gyerekvállalással semmi pénzt nem spórolsz hosszú távon.
2023. jan. 3. 17:16
 9/18 A kérdező kommentje:

A házasság az rám tartozik, nem egy összecseszett vmit akarok ha már férjhez megyek. Egyedul arra voltam kíváncsi jár-e a babaváró vagy sem, és csak a hitelem törlik el + szja jár 30ig. Emiatt is megéri nekem mert még mindig jobban fogok tudni haladni és később hitelt felvenni a párommal, önerővel.

Köszönöm a hasznos válaszokat!

2023. jan. 3. 17:17
 10/18 Koplárovics Béci ***** válasza:
76%
Tehát te pénzt akarsz, nem gyereket. Ne. Kérlek, ne. Szerencsétlen gyerek.
2023. jan. 3. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!