Ha a munkaviszonyom most elsején szünt meg, tizedékig meg kell kapjam ebben az esetben is a fizetést? Szerződés szerint a tárgyhót követő 10. nap. Ezt a kilépés ellenére is be kell tartani ezt az időpontot?
Figyelt kérdés
2023. jún. 6. 11:04
1/4 anonim válasza:
Szerintem a kilépés utáni 5. napig kell megkapnod a kilépő papírokat és a fizetésed.
2/4 anonim válasza:
Amikor megtörténik az elszámolás, kiadjáka papirjaidat akkor kell a fizetésedet is megkapnod.
Tehát ha elsején szünt meg a munkaviszonyod akkor a fizudat már meg kelett volna kapnod
3/4 A kérdező kommentje:
Az van, hogy állítólag 1-én jelentett ki, de még szombat vasárnap dolgoztam.
2023. jún. 6. 11:27
4/4 anonim válasza:
Az van hogy a "kijelentés" nem befolyásolja a munkaviszony megszüntetését.
Az utolsó munkában eltöltött nap (amikorra a megszüntetés határoz legkésőbb), és az azt követő 5 munkanapon belül köteles a munkáltató mindennemű elszámolást és dokumentumot lezárni és a munkavállalónak kiadni.
Mivel olyan csodás világban sikerült dolgozni mint ez a "mai", a munkáltatók rendszerint köpnek a törvényekre és rendelkezésekre. A hatóság SEM tenne semmit feljelentés estén, csak közölné a munkáltatóval hogy mi az előírás,...aztán meg a munkavállaló perelhet-ha akar. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!