Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Beperelhetem a zenekart, ha...

Beperelhetem a zenekart, ha csak 55 percig léptek fel?

Figyelt kérdés

Megrendeltem egy zenekart, de a 60 perces fellépés helyett ők csak 55 percig léptek fel, ráadásul félplayback fellépést vállaltak, de ők full playbackről léptek föl mégis.

Már a "koncert" közben is jeleztem nekik a dolgot, mondom tessék rendesen dolgozni, ne csak tátogjatok, de azt mondták nem tátognak. De hát felismertem, hogy csak a gépzene megy, semmi élő hang.

A fellépés után is jeleztem, hogy fiúk, még 5 perc hátra van, de ők rá se hederítettek, csak szedték a cókmókjukat, és mint aki jól végezte dolgát, távoztak. Még a rájuk váró 4 rajongójukkal sem fotózkodtak le, nemhogy velem, a szervezővel.

2023. jún. 4. 14:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
De itt egy 1 órás koncertről van szó :) de egy 20:00-02:00ig tartó koncertre se szokás a veteményes kertet magaddal vinni
2023. jún. 5. 10:33
 12/16 anonim ***** válasza:
11: Nem írta le részletesen a kérdező. Ez is lehetett egy olyan rendezvény, ahol több zenekar is játszott. Sőt, valószínű, mert csak úgy magában senki nem szokott egyórás koncertet adni.
2023. jún. 5. 10:41
 13/16 A kérdező kommentje:

"Mert simán hivatkozhatnak arra, hogy az a bizonyos 5 perc kell az un. technikai felkészülésre (pl. felszerelések összeállítása, hangpróba, hangolás...), ami szükséges az egész fellépés megtartásához, vagy éppen az összepakoláshoz."

Ne vicceljünk már! Én egy 60 perces műsort fizettem ki, nem azt, hogy azt nézzem, ahogy pakolnak bármit is. Főleg hogy semmilyen felszerelés összeállítására nem volt szükség, sem hangpróbára, sem hangoláshoz, hisz full playbackről ment az egész. Berakták a pendrive, aztán ment a tátogás, mint a hal a szatyorba!

"De hát felismertem, hogy csak a gépzene megy, semmi élő hang.

Rajtad kívül felismerte ezt más is? Aki mondjuk nem neked dolgozik? pl. valaki a közönségből?"

Nyilván felismerték, ha előkerültek a szatyorból a paradicsomok.

Különben is, mit kell azon bizonyítani? Hát csak felismerem, ha már rongyosra hallgattam a zenekar lemezeit! Ugyanúgy szólt az összes szám, mint a lemezeken. Egy árva élő hangot nem hallottam. Ennyi erővel beraktam volna magamnak ingyen a lemezt itthon, nem pedig elhívom őket többszázezer Ft-ért.

Nyilván nem 4-en voltak jelen a rajongók, többen voltunk, de 4 igazi nagy rajongó volt, akik vártak rájuk, na rájuk aztán várhattak.

2023. jún. 5. 21:17
 14/16 anonim ***** válasza:
A c_gánybulik már csak ilyenek.
2023. jún. 5. 21:53
 15/16 anonim ***** válasza:

"Ne vicceljünk már! ......"

Ez nem vicc, mester, hanem jogi hivatkozási alap -

ha már olyan nagyon pereskedni szeretnél... A szerződésszerű teljesítéshez nélkülözhetetlen feltételek megteremtése pl. összeszerelés.

Az, hogy szerinted ez nem kell, ...ezzel az a baj, hogy ezt ku.....vára nem Te döntöd el, hanem a zenekar.

A paradicsommal dobálás nem bizonyítja azt, hogy felismerte a közönség a playback - et.... az csak a sima nemtetszést jelenti.

"Különben is, mit kell azon bizonyítani? "

Mondjuk az állításaidat, egy polgári perben.

(jogellenes magatartás, kár ténye, összege, okozati összefüggés a jogellenes magatartás és a károd között - ezeket kell okiratokkal, tanúkkal, egyéb módon bizonyítanod pl. kártérítési perben.)

Még mindig pereskedni akarsz?

2023. jún. 6. 06:40
 16/16 A kérdező kommentje:

Természetesen igen, és fogok is!

A semmin elég nehéz mit összeszerelni! Még a gitárok se voltak bedugva!

De bizonyítja a paradicsomdobálás, hiszen közben kiabáltak is, hogy zenéljetek normálisan, énekeljetek! Nem laikus közönségről volt szó, hanem hozzáértőkről! De ezeknek mindegy volt, fittyet hányva az egészre tátogtak tovább, meg vakargatták tovább a gitárt, ha húr se lett volna rajta is ugyanúgy szólt volna.

Bizonyítva lesz minden, szerencsére nincsen nehéz dolgom.

2023. jún. 7. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!