Szerintetek ez lopás?
Az lopás ha letölt az ember egy videojátékot de mert már nem lehet kapni a boltokba?
Most lehet mondani hogy használtan kell megvenni de ugyan ott van mintha letöltés mert a kiadónak abból se származik pénz!
És olyan játékról van szó amit nem lehet már kapni sehol boltban!
Attól függ, hogy él-e még rá a védelem, mert egy idő után feloldják.
Ma például már szabadon letölthető a GTA, a GTA 2, a C&C, A C&C Red Alert, és még sok más.
Használtat venni nem ugyan olyan, mint letölteni. Ha letöltesz az (lehet) lopás, de ha például veszel használt autót, vagy házat, amiből nem származik bevétele a gyártónak, építőnek, az lopás?
ez már nem a kérdezőnek szól.
Szoftvert letölteni pedig ugyan úgy lehet lopás, mint ha egy autót kötnél el, attól függetlenül, hogy csak másolatot készítesz róla, mert azzal rengetegen dolgoztak, hogy elkészüljön, ők ebből élnek, ebből etetik a családot, valaki pedig csak úgy letölti, és megfosztja őket attól, ami megilleti őket. Joggal érezhetik magukat meglopva.
A válasz írója 59%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:09
Az, hogy lusta vagy, még nem kell, hogy azt jelentse, hogy cigánynak kell lenned. Van Steam, van EA Store, van rengeteg más ilyen rendszer, Megveszed a cuccot, kifizeted, letöltöd, ki sem kell emelned a segged a fotelból.
A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:16
Ez viszont jogos.
itthon a letöltés nem számít bűncselekménynek. a visszatöltéás már igen, azaz ha te adod át valakinek, vagy sokszorosítod, stb.
végülis szertői jogok megsértése, ami hivatalosan nem lopás, de végülis köztünk szólva nevezhetjük annak, de azért ne legyenek álmatlan éjszakáid emiatt szerintem.
ugyan programozó vagyok és el tudom képzelni milyen ha valaki lenyúlná a priogramomat fizetés nélkül, de megértem, hogy nincs pénze az embereknek egy játékra 12e-t fizetni vagy egy windows-ra 20-30ezreket.
amit viszont meg kell jegyezzek, hogy a játék akkor lesz ingyenes amikor a tulajdonos azzá teszi. Az, hogy itthon nem lehet kapni, még nem jelenti, hogy külföldön sem.
Pl egy kis bankkártyás fizetéssel simán letöltheted a wolf3d -t, ergó árulják most is. olyan gém is van amit külföldről rendelhetsz cd-sen. Bár nmrég olvastam, hogy asszem amerikában felszámolják a használt szoftver árusítást,azt fogják betenni a licenszbe, hogy csak az használhatja aki megvette, így a használt játék boltok bezárhatnak.
"13:40 Nem, nem lopás, mert nem felel meg a lopás definíciójának. De hülye vagy istenem, de fel tudnak idegesíteni az ilyen szellemi nyomoroncok, jézusom."
Mék definíccijójának?
"Az más kérdés, hogy vajon én miért fizetek azért jogdíjat, ha az anyámnak teleírok pár cd-t az unokája képeivel?"
Mer Orbánnak is szüksége van egy új kastélyra.
ma 14:16
Rosszul tudod.
ma 14:24
Zenénél igen, programnál nem.
ma 14:27
Sok régi programot szabadon letölthetővé tették, de sajnos a legtöbb cég görcsösen ragaszkodik a szerzői jogokhoz anélkül, hogy ebből fikarcnyi előnye származna.
ma 14:34
Programoknál a jogvédett anyag letöltése is illegális. Csak a zenékre és filmekre igaz, hogy a letöltés magáncélra megengedett, de az is csak akkor, ha nem másolásvédelem kijátszásával történik a letöltés.
"Pl egy kis bankkártyás fizetéssel simán letöltheted a wolf3d -t"
Vigyázni kell, mert az ilyen webboltok jó eséllyel illegálisak. Aztán amikor lebuknak, a rendőrség kimegy házkutatni minden volt ügyfélhez.
"Vigyázni kell, mert az ilyen webboltok jó eséllyel illegálisak. Aztán amikor lebuknak, a rendőrség kimegy házkutatni minden volt ügyfélhez."
igazad van, az ID software official oldala tuti illegális:)))
ma 15:21
Mit nem értettél a kommentemből, analfabéta barátom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!