Mit tennel ha megtudnad hogy a ceg ahol dolgozol kaloz szoftvert is hasznal?
Semmit. Már megszoktam.
Egyetemen az SPSS-t pl még én is töltöttem le nCore-ról s én telepítettem a szaktársaimnak. Mert bár 2olyan tárgyunk is volt, ahova kellett, az egyetem nem tudott biztosítani.
Közölném a szoftvert használóval, hogy azonnal hagyja abba, ugyanis én, mint a cég szoftverüzemeltetője, kategorikusan megtiltottam a lopott szoftverek használatát. Ha valamelyik felettesem csinálnál ezt, javaslatot tennék a lopott szoftver kiváltására olyan ingyenes szoftverrel, aminek a license megengedi a céges használatot.
Voltam én is egyetemi rendszergazda, mi sem tudtunk a hallgatóknak SPSS licenset adni. Sőt, volt olyan időszak, hogy nekünk sem volt, 30 napos próbaverziókkal oktattunk. Ott is az volt, hogy javasoltam a tanárnak, térjünk át PSPP-re (egy ingyenes, nyílt forráskódú, SPSS alternatíva), úgy is lett, következő félévtől már azzal oktattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!