Mi történik Angliában, amikor Magyarországon az történik, hogy igazolnod kell magadat?
"Szükség esetén igazolnod kell a kilétedet"
Ha nem kötelező a személyit magammal vinni mindenhova, akkor hogyan, ha épp nincs nálam?
"Bűncselekmény esetén nálunk is rendőrt hívnak."
De ha csak mondjuk nem vettem jegyet, úgy utazom a vonaton. Az még nem bűncselekmény, gondolom. Akkor? Simán bemondok egy nevet meg címet az ellenőrnek, az ottani máv arra kiküldi a számlát és úgy fizetem utólag a bírságot? Vagy ilyenkor is rendőrt hív? És ha hív, akkor a rendőr mit tesz? Nincs nálam irat.
Én Angliában élek , de engem nem foglalkoztat ilyen kérdés.. vajon téged miért ?
Úgy gondolom bírságot fizet akinek nincs jegye vagy leszállítják. Sok helyen az állomásra sem jutsz be érvényes jegy/bérlet nélkül.
Bűncselekmèny esetén meg bevisznek. Manapság már ujjlenyomat kell a személyihez / útlevélhez. Be tudnak azonosítani , hogy leveszik az ujjlenyomatod..
Ha nem vagy a rendszerbe akkor más módon derítik ki . Meg vannak az eszközök .
Szép napot !
"engem nem foglalkoztat ilyen kérdés.. vajon téged miért ?"
Azért, mert valami angol nyelvkönyvben olvastam, mint kuriózumot, hogy míg Svájcban nem szabad lehúzni a vécét este 10 után vagy ilyesmi, mindenféle országokban vannak mindenféle hasonló furcsaságok, és Angliában az az egyedi, hogy ott nincs személyi igazolvány (vagy csak nem kell magánál tartania mindenkinek, vagy valami ilyesmi), és érdekel, hogy akkor hogy működik a személyazonosítás a gyakorlatban, iratok nélkül.
Itthon magunknál kell tartani a személyit, ott meg nem. Akkor csak van valami különbség... A kérdés pont az, hogy mi.
Vagy ha semmi, akkor egyáltalán miért említik ezt, miért pont ezt említik az érdekességek között Angliával kapcsolatban?
“ Itthon magunknál kell tartani a személyit, ott meg nem. Akkor csak van valami különbség... A kérdés pont az, hogy mi.”
Mi az, hogy mi a különbség? Hát az ottani es az itteni jogszabály a különbség.
Te abban a hitben élsz, hogy minden magyar ember személyivel a zsebben mászkál? Segítek, nem. Van a rendőröknèl egy okos kis készülök és téged az országos nyilvántartásban ellenőriznek. Segítek ezt teszik az angolok. Az általad diktált adatokat le ellenőrzik egy országos rendszerben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!