Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van lehetőségem a gyámhivatalb...

Van lehetőségem a gyámhivatalban tartani a láthatásokat?

Figyelt kérdés
Exemmel megromlott a kapcsolatunk nagyon. Nem akarok vele egy légtérbe kerülni a saját portámon vagy játszótéren ilyesmi helyen.. Olvastam hogy van erre valami ilyen lehetőség. Ez bárkinek jár? Vagy hogyan is megy ez? Ha ott nem jelenik meg mi van? Csak mert “érdekli” a gyerek, tehát velem akar csak kicseszni azért akar a nyakunkon csüngeni néha.
2023. máj. 23. 21:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
49%

Vagy inkább NE vigye el a gyereket, ha agresszív, mert mivan, ha NEM viszi haza? Nem ez lenne az első az életben.

A családban is van olyan "apuka", ahol felügyelet nélkül nem lehet nála a gyerek (okkal, az exfeleséget bántalmazta).

2023. máj. 24. 08:02
 12/21 A kérdező kommentje:

5 hónapos

úgyhogy őt még nem viheti sehova, egyébként annyira nem rossz a helyzet hogy ne vihetné el, csak a kettőnk közötti konfliktus fajult el ennyire..

2023. máj. 24. 09:17
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a bírósági per folyamán kell kérned a felügyelt láthatást, ha még csak most indult a gyermekelhelyezési per.
2023. máj. 24. 15:13
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"5 hónapos

úgyhogy őt még nem viheti sehova"

De, viheti, pláne ha nem volt még gyermekelhelyezesi per. Addig ugyanis pont ugyanannyi joga van q gyerekhez mindkét szülőnek.

2023. máj. 24. 15:16
 15/21 A kérdező kommentje:
Még nincs apasági sem, úgyhogy nem, nem viheti, de nem is akarja úgyhogy ettől se kell tartani nyugi, mégcsak látni sem látta, csak legutóbb a jogairól magyarázott itt nekem ő is azért akarok előre felkészülni
2023. máj. 24. 19:46
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs apai elismerő nyilatkozat, akkor mégis miféle bírósági per van folyamatban?
2023. máj. 25. 11:29
 17/21 anonim ***** válasza:
48%

16

Gondolom apasági, gyermekelhelyezési, gyerektartási.

Ált. ez a sorrend.

2023. máj. 25. 11:34
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs apasági nyilatkozat és még nem is látta a gyereket, akkor miről beszélünk? Milyen láthatás? Majd ő perel, ha a nevére akarja venni a gyereked. Addig ők idegenek, nincs láthatási joga, elviteli meg végképp. Majd ha veri az ajtódat, akkor rendőrt hívsz rá. A jogairól magyarázott ott neked? Ne engedd be. Egyébiránt semmiféle joga nincs.

De szerintem ezt már kérdezted pár hete.

2023. máj. 25. 11:41
 19/21 A kérdező kommentje:

17 igen

18 persze tudom hogy most még semmilyen joga, de sajnos előbb utóbb lesz

és szeretnék én már előre cselekedni

2023. máj. 25. 13:33
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Még a gyereket nem látta, nem tett nyilatkozatot, csak neked magyaráz a kapuban.

Ne gondold, hogy ő majd elmegy a bíróságra és követelni fogja, hogy fizethessen gyerektartást meg láthatása legyen. Külön megnézném.

2023. máj. 25. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!