Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Loptam 8500 ft értékben és...

Loptam 8500 ft értékben és feljelentettek...Mi fog történni?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és nem engedhetjük meg magunknak hogy ékszereket vegyünk,ezért loptam és lebuktam... Behívták a rendőröket és feljelentést tettek. Soha nem csináltam semmi ilyet és nem is fogok,iszonyatosan bánom,remegek,sírok... Nagyon félek mi fog zörténni?
2023. máj. 16. 18:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Ilyen alacsony értéknél nagyon semmi, valószínű a rendőrök is felajánlják majd a sértettnek hogy próbáljon megegyezni pl kifizetteti veled mert megkíméli a rendőröket egy csomó papírmunkától.
2023. máj. 16. 18:40
 2/11 Zora1 ***** válasza:
90%
nagyjabol semmi
2023. máj. 16. 18:43
 3/11 anonim ***** válasza:
92%

Semmi nem fog történni.

Azért nem igazán értem, hogy nem lehet nélkülözni az ékszereket... ha ennyire rászorultok, hogy bizsura sem telik akkor én a helyedben kaját loptam volna.

2023. máj. 16. 18:58
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
Dehogyis nem történik. 50 ezer Ft alatti értékről beszélünk. Tulajdon elleni lopás szabálysértés. Tettenérésnél (ha az elkövetőt 48 órán belül elfogja a rendőrség az is tettenérésnek számít) 72 órán belül bírósági végzés, közérthetően ítélet születik, addig pedig rendőrségi fogda. Ha nincs tettenérés, akkor megúszod a fogdát, 30 napja van a rendőrségnek az ügyet befejezni, majd a bíróság ítél. Figyelmeztetés, Pénzbírság, közérdekű munka, ritkán pár nap elzárás szokott lenni az ítélet, azaz börtönbe is küldhet pár napra a bírósági titkár, ha ballábbal kelt fel aznap reggel. Rengeteg ilyen van. Pl.egy Miskolc nagyságú városban évente 15-16 ezer ilyen ügy van a bíróságon.
2023. máj. 17. 01:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Miert szaratod be. Senkit nem zarnak el par napra 8500ftos lopasert foleg nem egy buntetlen eloeletu kiskorut. Maximum egy tobbszorosen visszaeso felnottet.

Es szinten nem vesznek orizetbe bubtetlen eloeletu kiskorut 72orara. Hol elsz te?

Kozerdeku munka a valoszinu bubtetes, vagy csak figyelmeztetes, esetleg probara bocsatas.

A tettet oszinten megbano kamaszt nem sujtjak komoly buntetessel, ugyanis nem az a birosag celja hogy mindenkit leultessenek, hanem hogy neveljenek. Boven eleg neveles az hogy kozerdeku munkat kell vegeznie vagy csak vegig kell csinalnia a hercehurcat.

2023. máj. 17. 08:24
 6/11 A kérdező kommentje:

Nagyon félek és annyira sajnálom

Ha eddig nem hívták a szüleim akkor fogják még vagy akkor nem lesz belőle semmi?😭annyira bűntudatom van nem tudom hogy tehettem ilyet

2023. máj. 18. 15:43
 7/11 anonim ***** válasza:
A szüleid nem tudnak róla?
2023. máj. 18. 16:12
 8/11 anonim ***** válasza:
Pont jobb lenne megmondani a szüleidnek, hogy ezt átbeszelhessétek. Szerintem a bírósági titkár figyelmeztetésben fog részesíteni, úgyhogy nem kell meilyedni.
2023. máj. 18. 16:24
 9/11 A kérdező kommentje:
Tudnak róla, azonnal elmondtam nekik... De ha eddig nem jött feljelentés fog még?
2023. máj. 18. 16:52
 10/11 A kérdező kommentje:
Jött a feljelentés és holnap jön a gyámugy megnézni az otthonomat... Mennem kell majd bíróságra is. Ott mit csinálnak? Annyira annyira szánalmas vagyok én ezt nem birom ha aziskola is megtudja nekem mindennek annyi csak ötöseim vannak, jó tanuló vagyok, nem hiszem el hogy az osztálytársaim miatt ilyet csináltam...
2023. máj. 31. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!