Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Sajnos bele estem egy hatalmas...

Sajnos bele estem egy hatalmas hibába, interneten csalást követtem el.. tudtok tanácsot adni hogyan tovább? Voltatok esetleg hasonló szituációban?

Figyelt kérdés

Több is volt, kisebb nagyobb osszegekben. Legmagasabb 40 ezer Ft. Előre utalás után nem adtam fel semmit hanem eltűntem vagy igérgettem. Kb 150 ezer ftot csaltam ki összesen. Tudom nincs erre megfelelő magyarázat, de a párom külföldön dolgozott és nem fizették ki rendesen mikor haza jött, itthon 2 gyerek én pedig terhessegem vègefelé haladtam már, villanyunkat, vizet ki akarták kapcsolni és kétségbeesésemben erre folyamodtam mert hirtelen kellett a pénz, de senki sem tudott segíteni. :(

Múthéten kaptam egy levelet a rendőrségtől hogy be idéztek ki hallgatásra gyanusítottként. Kisbabám 5 hónapos, vele fogok menni. Párom nem tud semmiről semmit.

Mire számítsak? Természetesen a károkat meg fogom téríteni idővel mindenkinek ahogy tudom, most kezdünk mèg csak helyre jönni anyagilag hogy hónap végén ne kelljen kölcsön kérni senkitől. Ígyis elég szarul érzem magam, ha lehet normális válaszokat szeretnék kérni. Köszönöm.

2023. máj. 6. 22:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
57%

Azért ez nem ennyire fekete és fehér.

Nem vagyunk egyformák, mint ahogy a felelősségtudatunk sem egyforma. Én nyilván soha nem tennék ilyet, de van aki elkeseredettségében tesz ilyet és hasonlókat.

A kérdező kérte, hogy ne kritizáljátok, valószínűleg rohadt szarul érzi magát. Ez természetesen nem mentség, előbb kell mindig gondolkodni, utána cselekedni. Hibázott, mert a dolognak ezt a részét ő kihagyta. Mint ahogy azt is, hogy csökkentse inkább a kiadásait, mint ilyeneket csináljon.

Előre is jelzem, hogy nem kérek a kioktatásból, mondván, hogy én nem tudhatom, milyen ez, mert voltam ilyen élethelyzetben, én is újszülöttel, férjem munkahelye váratlanul megszünt, semmi bevételünk nem volt 11 hónapig csak a GYED, az álláskeresési járadék hatalmas összege valamint a családi pótlék. Megoldottuk, persze nem a fenti módon.

Én is azt ajánlom, hogy tegyél beismerő vallomást (enyhítő körülmény) hivatkozva az elkeseredettségre és ígéretet téve arra, hogy minden kárt megtérítesz a károsultaknak.

Arra viszont figyelj, hogy az ígéret ne csak ígéret maradjon, mert egy csomó polgári pert akaszthatnak a nyakadba a károsultak, ami anyagilag jobban fog fájni, mint gondolnád.

2023. máj. 7. 06:02
 12/17 anonim válasza:
55%
Biztosan kijelenthetem, hogy nem bántad. Hiszen sorozatosan követted el a büncselekményeket... Csak, hogy lebuktál és megilyedtél...
2023. máj. 7. 09:17
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Nem volt és azóta sincs olyan napom hogy ne jutott volna eszembe amit tettem, csalódást okozva ezzel másnak. Tudtam hogy el fog egyszer jönni ez a nap hogy lebukok, és vállalom s felelősséget a tetteimért! Ha módomban fog állni többet is vissza fizetek mindenkinek mint amivel megkárosítottam!
2023. máj. 7. 14:20
 14/17 anonim ***** válasza:
36%
Mikor mész be a rendőrségre?
2023. máj. 11. 20:20
 15/17 Thunderfairy ***** válasza:
23%

Büntesenek csak meg rendessen. Ha nem buksz le akkor meg titokba tovább csalsz ki mindenkiből pénzt, igaz? Tudom hogy igaz. Most hogy bukta van jön a sirás-rivás hogy jaj de nagyon sajnálod. Hát ez nem jött be kedves.

Kedves hozzászolók. Be ne döljetek neki. Nem sajnál ez semmit csak meg akarja úszni a büntetését. Így kerülnek szokszor az erőszakos büncselekmények áldozatai a sittre a bünősők helyet.

2023. máj. 14. 14:18
 16/17 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Voltam a rendőrségen! Vallomást tettem! Mindent el mondtam mi miért történt és hogyan! Vállalom a felelősséget a tetteimért! Rabosítottak, ami azt jelenti hogy csináltak rólam képet és ujjlenyomatot vettek. Kb 2 hónap múlva kapni fogok egy levelet a bíróságtól a tárgyalás időpontjáról!
2023. máj. 17. 14:32
 17/17 Anonina2 válasza:
Irj majd hogy mi lett veled.
2023. jún. 23. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!