Van értelme feljelentést tenni?
Én azt mondom, a kérdező egy rendes személy, úgy viszont, a köpködős személynek nagyon fontos a büntetés. Nincs olyan, hogy csak úgy odamegy valaki valakihez és leköpi, ilyen nincs legális téren.
Szóval kérdező, magad miatt, és a barátnőd miatt, muszáj megoldásba venni ezt az ügyet, még ha a szüleidnek tudnia is kell róla. (Ha valaki leköp az utcán, akkor sokkal veszélyesebb is lehet) Ezt még az elején meg kell állítani.
Nos, amennyiben komolyan gondolod,...
A jog nem csupán a szóbeli gyalázkodást, hanem a kisebb fokú tettlegességet is becsületsértésnek minősíti. Ha tehát valaki nyilvánosan felpofoz, leköp stb. valakit, az tettleges becsületsértésnek minősül, amely bűncselekmény.
"muszáj megoldásba venni ezt az ügyet"
Hogy mi a baj?
Csak ez veszélyes, 17-es. A probléma megoldása, nem a probléma elfelejtése. A bűncselekmény, az bűncselekmény. Itt megoldásokra van szükség.
Csak egy személyes tapasztalat, ami nem biztos, hogy ide tartozik, de, engem azért akartak megverni, mert nem vágtam le a szakállam. Csak ezért akartak megverni. Nem ismertek, semmi más közük nem volt hozzám, de biztosan megtámadtak volna, ha egyedül lettem volna.
Hogyne, majd dns tesztet fog fizetni az állam, egy köpés miatt…
Kérdező, tegyél nyugodtan feljelentést, de sokra ne számíts, ha van ott térfigyelő kamera, akkor esetleg megnézik, de azokat csak pár napig őrzik és egy szabálysértés miatt nem fognak nagy erőfeszítést tenni.
Mondd el a szüleidnek, beszélj az iskolapszichológussal és lépj túl a helyzeten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!